JL rindas nolēmušas pamest arī Saeimas deputātes Druviete un Kalniete

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partijas «Jaunais laiks» (JL) rindas nolēmušas pamest arī divas Saeimas deputātes — bijusī izglītības ministre Ina Druviete un bijusī ārlietu ministre Sandra Kalniete, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Ceturtdien no JL vienlaikus izstājušies arī 22 biedri no reģioniem — astoņi pilsētu un pagastu vadītāji, septiņi līdzšinējie partijas nodaļu vadītāji un vairāki citi pašvaldību deputāti. JL nolēmis pamest Staiceles mērs Jānis Bakmanis, Limbažu mērs Juris Žūriņš, Saldus mērs Didzis Konuševskis, Skultes pagasta vadītāja Velta Puriņa, Apes pilsētas vadītāja Astrīda Harju, Aronas pagasta vadītājs Andrejs Piekalns, Rūjienas galva Guntis Gladkins un Smiltenes vicemēre Ilze Vergina.

JL līdzšinējais ģenerālsekretāra vietnieks Jānis Sijāts, kas vadīja arī JL Cēsu nodaļu un šodien paziņoja par partijas rindu pamešanu, apgalvoja, ka tuvākajā laikā no JL aiziešot vismaz 100 biedri no partijas nodaļām. Sijātam šādu lēmumu skaidroja ar to, ka nevēloties atrasties organizācijā, kur «mēs un mūsu viedokļi nav vajadzīgi». Sijāts norādīja, ka partijas biedri no reģioniem lūguši JL sasaukt partijas domi un izdiskutēt nepieciešamību strādāt Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdībā, taču tas neesot ticis izdarīts.

Bakmanis aģentūrai LETA sacīja, ka šāds lēmums pieņemts, jo minētie biedri mudinājuši JL strādāt valdībā, kas ļautu pildīt partijas mērķus. «Mēs esam vīlušies, jo nevar tikai visu laiku kritizēt, ir arī jāstrādā,» sacīja Bakmanis.

JL dibinātājs Einars Repše uzskata, ka no JL aizgājušie partijas biedri nav spējuši izturēt valdošās koalīcijas spiedienu, jo JL biedru vadītajām pašvaldībām tikušas liegtas valsts investīcijas. Repše aģentūrai LETA sacīja: «Aizgājējus pieminēsim ar labu, šie cilvēki nav izturējuši smago opozīcijas nastu.» Repše ir pārliecināts, ka JL spēs mobilizēties un «izturēt līdz galam». «Ja kāds ir aizgājis pasaulīgu labumu dēļ vai vienkārši padevies noziedzīgam spiedienam, tad par to ir jāizsaka nožēla,» sacīja Repše, paužot pārliecību, ka JL sabiedrībai arī turpmāk būs nepieciešams kā alternatīva valdošajam politiskajam cinismam.

JL ģenerālsekretārs Ēriks Škapars aģentūru LETA informēja, ka šovakar saņemti 17 partijas biedru iesniegumi par izstāšanos. Bez minētajiem pašvaldību vadītājiem, JL pametusi arī Ķekavas Domes priekšsēdētājas vietniece Līga Badūne.

Škapars aģentūrai LETA atzina, ka partijas biedru aiziešana ir nepatīkams gadījums, taču nevienu noturēt ar varu nevarot. «Cilvēks stājas partijā, stājas no tās ārā — tāds ir politiskais process,» sacīja Škapars, paužot viedokli, ka daudziem, kuri šodien pamet partiju, bijis viedoklis, «kaut pazemotiem un apsmietiem, bet iet valdībā». Škapars pauda pārliecību, ka partijas biedru aiziešana ir tikusi organizēta un organizētājus viņš centīsies uzzināt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu