JL aicina Birku novērst korupcijas riskus RD Attīstības departamentā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partijas Jaunais laiks (JL) Rīgas domes (RD) frakcijas deputāti aicina pilsētas mēru Jāni Birku novērst korupcijas riskus Pilsētas attīstības departamentā (PAD), portālu «Apollo» informēja JL RD frakcijas vadītājs Olafs Pulks.

JL uzsver, ka partija jau vairākkārt norādījusi uz problēmām, nepilnībām un tiesību normu pārkāpumiem PAD, ierosinot arī disciplinārlietu pret toreizējo PAD vadītāju Vilni Štramu. PAD atbildīgos amatos joprojām darbojas tās pašas amatpersonas, kuru darbību tiesiskumu vairākkārt apšaubījis JL, norādot, ka lēmumi departamentā varētu būt pieņemti atsevišķu indivīdu, nevis pilsētas attīstības interesēs.

Tādēļ JL aicina Birku uzņemties atbildību, lai šobrīd PAD, kas ir vadošā Rīgas pašvaldības iestāde būvniecības uzraudzības, teritorijas plānojuma un to grozījumu izstrādes, detālplānojumu izstrādes un kontroles nozarē, nav iesaistīts pretlikumīgās, pilsētas un iedzīvotāju interesēm neatbilstošās darbībās.

JL norāda, ka jau 2006.gada nogalē JL norādīja uz tolaik Štrama vadītā departamenta patvaļu un augsto korupcijas risku. Taču koalīcijas partneri, īpaši Tautas partija (TP), nepieļāva Štrama atbrīvošanu no amata. JL atgādina, ka gan Janita, gan Štrams bija atstādināti no amatiem, kas izpelnījās lielu TP atbildīgo amatpersonu sašutumu un pārmetumus par šādu izturēšanos pret, viņuprāt, tik labiem un godīgiem darbiniekiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu