No amata atbrīvots kukuļošanas skandālā iesaistītais Janita

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Domes Pilsētas attīstības departamenta direktors Pēteris Strancis no departamenta administrācijas vadītāja amata atbrīvojis pagājušajā nedēļā aizdomās par kukuļņemšanu aizturēto Raimondu Janitu.

Par to pirmdien žurnālistus informēja Strancis.

Par otra šajā lietā aizturētā Viļņa Štrama atbrīvošanu no amata pašvaldībā lems pēc informācijas saņemšanas no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB). Bijušais Pilsētas attīstības departamenta direktors Štrams pašlaik ir padomnieks Dienvidu tilta un Rīgas ziemeļu transporta koridora projektu realizācijas jautājumos.

Rīgas vicemērs Andris Ārgalis (TP) pieprasīja Strancim atbrīvot no darba kukuļošanā apsūdzēto Janitu un lauzt līgumu ar Štramu. Ārgalis arī uzdeva departamenta vadītājam steidzami izstrādāt kartību, kādos gadījumos detālplānojuma izstrāde un sabiedriskās apspriešanās rīkošana ir obligāts noteikums projektu attīstītājiem.

Vicemērs uzdevis nosūtīt Valsts būvinspekcijai SIA «NCC Spilve Development» būvniecības ieceres projektu, lai saņemtu kompetentu ekspertīzes slēdzienu. Tāpat Pilsētas attīstības departamenta vadībai uzdots nodrošināt neatkarīgu juridisko ekspertīzi par minētā attīstības projekta tālāko izskatīšanu Domes institūcijās.

Rīgas pilsētas Būvvalde pērn uzdevusi izstrādāt detālplānojumu ar SIA «NCC Spilve Development» būvniecības plāniem un kukuļošanas skandālu saistītajā teritorijā Spilvē, Dzirciema ielā, bet pēc tam savu lēmumu mainījusi, liecina Būvvaldes padomes sēžu videoieraksti.

Janita un Štrams aizturēti aizdomās par iespējamu kukuļņemšanu, kas, pēc neoficiālas informācijas, esot notikusi saistībā ar uzņēmuma celtniecības plāniem Spilvē, Dzirciema ielā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu