LSDSP: KNAB izsaka paziņojumus bez jebkādiem pierādījumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieces Jutas [s:18092](RD) izteikti bez jebkādiem pierādījumiem un diskreditē Rīgas pašvaldību, uzskata Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSPDS) RD frakcijas vadītājs Andrejs Vilks.

Vilka paziņojumā presei norādīts, ka pēc savas būtības šis paziņojums apliecina to, ka RD valda korupcija — amatpersonu ļaunprātīga dienesta stāvokļa izmantošana, sistemātiska kukuļdošana un kukuļņemšana.

Šāda veida paziņojumi, kuri vēlāk pārpludina elektroniskos saziņas līdzekļus, tiek izplatīti radio un presē, pilnībā diskreditē Rīgas pašvaldību, apšauba jebkura pieņemtā lēmuma likumību, grauj uzticamību deputātiem un citām amatpersonām, uzskata LSDSP RD frakcijas vadītājs. Atsevišķi kukuļdošanas un kukuļņemšanas fakti, kurus ir fiksējis KNAB, nevar apliecināt to, ka korupcijai RD ir sistēmisks raksturs, ka tā ir plaši izplatīta un pat masveidīga parādība, norāda Vilks. Tāpēc viņš uzskata, ka Strīķes izteikumi nav balstīti uz reāliem pierādījumiem.

Paziņojumā norādīts, ka RD deputāti un LSDSP deputātu frakcija gatava sadarboties ar Latvijas tiesību aizsardzības iestādēm, arī ar KNAB, nodrošinot taisnīguma un likumīgo principu ievērošanu Rīgas pašvaldībā. Tajā pašā laikā šo iestāžu amatpersonām būtu jābūt korektām, paužot uzskatus par korupcijas sistēmiskumu RD.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu