Rozenam piemēro ar apcietinājumu nesaistītu drošības līdzekli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

4.martā aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu aizturētajam Rīgas domes Labklājības departamenta Juridiskās nodaļas vadītājam Orlando Rozenam ceturtdien piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Viņam piemērots noteiktas nodarbošanās aizliegums, kā arī policijas uzraudzība.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvis Andris Vitenburgs aģentūrai LETA sacīja, ka izmeklētājs visām trim aizdomās turamajām personām ir piemērojis ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus. Plašāku informāciju par to, kādi drošības līdzekļi piemēroti kukuļdevējam un kukuļošanas starpniekam KNAB nesniedz. Vitenburgs tikai sacīja, ka personai, kas aizturēta par kukuļņemšanu, piemēroti iepriekšminētie drošības līdzekļi. KNAB joprojām atsakās nosaukt aizturēto vārdus.

KNAB darbinieki 4.martā aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu aizturējuši Rīgas domes Labklājības departamenta Juridiskās nodaļas vadītāju Rozenu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Informācija partijas «Saskaņas centrs» (SC) mājaslapā liecina, ka Rozens ir šīs partijas biedrs.

Kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā aizturētas vēl divas personas - viena par kukuļdošanu, otra par starpniecību kukuļošanā, aģentūru LETA informēja KNAB Sabiedrisko attiecību un izglītošanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece.

Pēc KNAB sniegtās informācijas, kriminālprocesa materiāli liecina, ka kukulis pieprasīts un pieņemts par to, lai nodrošinātu konkrētam uzņēmumam uzvaru kādā pašvaldības iepirkumā būvniecības jomā.

KNAB rīcībā esošā informācija dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka aizturētā Rīgas domes amatpersona materiālus labumus prettiesiski pieprasījusi un pieņēmusi vairākkārtīgi.

Pirmstiesas izmeklēšana turpinās, un patlaban plašāka informācija netiks sniegta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu