Šlesers piedāvājis jaunu «Lattelecom» privatizācijas risinājumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ar jaunu «Lattelecom» privatizācijas īstenošanas risinājumu trešdien, tiekoties ar uzņēmuma līdzīpašnieces — Ziemeļvalstu koncerna «TeliaSonera» (TS) — pārstāvjiem, klajā nācis valdības «Lattelecom» privatizācijas darba grupas loceklis satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, vēsta laikraksts «Diena».

Ievērojot valdības jau agrāk pausto, Šlesers mudinājis TS atteikties no priekšlikuma par pusmiljardu latu pirkt «Lattelecom» un ar to saistītā «Latvijas Mobilā telefona» (LMT) valsts daļas un privatizāciju īstenot tā, lai TS kontrolē nonāktu 100% LMT, savukārt TS piederošajiem 49% «Lattelecom» varētu tikt piesaistīts cits stratēģiskais investors. 

«Diena» norāda, ka sīkāka informācija, kā tieši ministrs piedāvājis organizēt TS un LMT valsts daļu privatizāciju, netiek sniegta. Taču noprotams, ka jauns ir veids, kā Šlesers redz darījuma norisi.

Otrdien viņš laikrakstam bija atzinis, ka jaunais risinājums ir daudzsološs un varētu apmierināt gan TS, gan valdības intereses «Lattelecom» pārdot ar TS nesaistītam pircējam. Viņš uzsvēra, ka mērķis atbilst jau agrāk formulētajam, lai privatizācijā par «Lattelecom» īpašnieku TS vietā kļūtu ārvalstu investors, kas kopā ar valsti pārvaldītu «Lattelecom», līdz valsts sev piederošās daļas izlemtu pārdot izsolē.

Interesi par šādu privatizācijas darījumu pēc neveiksmīgā mēģinājuma kopā ar «Lattelecom» vadību un darbiniekiem kļūt par 100% uzņēmuma īpašnieku valdībai apliecinājis ASV investīciju fonds «Blackstone».

«Diena» raksta, ka tikšanās ar TS pārstāvjiem, kas sākotnēji bija plānota Ekonomikas ministrijā (EM), trešdien noritēja nedaudz dīvaini. Neilgi pirms pusdienlaika darba grupas vadītāja — ekonomikas ministra Kaspara Gerharda preses pārstāve Inga Spriņķe — paziņoja, ka TS tikšanās nenotiks, jo valdībai otrdien nav izdevies vienoties par konkrētu pozīciju. Savukārt pēc TS pārstāvju teiktā, otrdien vēlu vakarā viņi informēti, ka tikšanās no EM pārcelta uz Satiksmes ministriju, kur tā arī notika. Tajā piedalījās arī Valsts kancelejas pārstāvis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu