Godmanis pagaidām nenoraida jauno «Lattelecom» privatizācijas piedāvājumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) pagaidām nenoraida jauno SIA «Lattelecom» privatizācijas piedāvājumu, uzsverot, ka ir informēts par satiksmes ministra Aināra Šlesera (LPP/LC) aktivitātēm un šis jautājums tiks skatīts nākamajā valdības sēdē.

Premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis aģentūrai LETA teica, ka Godmanis ir informēts par «Latvijas Valsts radio un televīzijas centra» (LVRTC) izteikto piedāvājumu un atbildīgā ministra sarunu rezultātiem ar skandināvu koncernu «TeliaSonera».

Sīkāki komentāri par Godmaņa nostāju šajā jautājumā pagaidām gan netiek sniegti, vien uzsvērts, ka tas tiks izskatīts un diskutēts valdībā.

LETA jau ziņoja, ka Skandināvijas koncernam «TeliaSonera» piederošos 49% «Lattelecom» daļu varētu pārņemt Latvijas valstij piederošais LVRTC, savukārt skandināvi pretī saņemtu LVRTC kontrolētos 23% «Latvijas Mobilā telefona» (LMT) daļu, kā arī iespēju nopirkt 5% LMT daļu, kas ar Privatizācijas aģentūras starpniecību pieder valstij, un 23% LMT daļu, kas pieder «Lattelecom».

Līdz ar to «Lattelecom» pilnībā nonāktu valsts kontrolē, bet «TeliaSonera» iegūtu 100% LMT daļu.

Par šādu ierosinājumu žurnālistus ceturtdien informēja satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP/LC), kurš trešdien to apspriedis arī ar «TeliaSonera» mobilā biznesa «Mobility» vadītāju Kenetu Karlbergu un citiem koncerna pārstāvjiem.

Pēc Šlesera teiktā, «TeliaSonera» konceptuāli piekritusi šādam darījumam.

Kā ziņots, «TeliaSonera» patlaban pieder 49% «Lattelecom» daļu, bet Latvijas valstij 51%. Skandināvu koncernam pieder arī 49% LMT daļu, vēl 28% LMT daļu pieder valstij — 23% ar LVRTC un 5% ar Privatizācijas aģentūras starpniecību, bet atlikušie 23% LMT daļu pieder «Lattelecom».

Jau ziņots, ka 11. martā valdība nevienojās par atbalstu kādam no piedāvātajiem «Lattelecom» privatizācijas piedāvājumiem un jautājums atkārtoti tiks skatīts otrdienā, 18. martā. Valdība plāno vienoties par skaidru pozīciju uzņēmuma privatizācijā, iepriekš sacīja Godmanis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu