Melngailis: «Lattelecom» nevar palikt valsts uzņēmums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Līdzšinējais telekomunikāciju uzņēmuma «Lattelecom» izpilddirektors Nils Melngailis uzskata: lai uzņēmums turpmāk veiksmīgi attīstītos, tam jānonāk «privātās rokās». Viņš ir pārliecināts, ka «Lattelecom» kā valsts uzņēmumam attīstīties būs sarežģīti.

Melngailis otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja: ja valsts atpērk «Lattelecom» no «TeliaSonera», jādomā, kur atrast investoru. «Valstij jābūt skaidram, rūpīgi jānovērtē, kā attīstīsies uzņēmums,» pauda Melngailis.

Viņš norādīja, ka informāciju tehnoloģiju un telekomunikāciju nozarē ir ļoti spēcīga konkurence un «privātā sektorā lēmumi tiek pieņemti ļoti ātri, tādēļ valdībai jābūt gatavai cīņai tirgū».

Otrdien Ministru kabinets izšķirsies par piemērotāko «Lattelecom» privatizācijas variantu.

Viens variants paredz valstij un «TeliaSonera» piederošos 100% «Lattelecom» daļu kopīgi pārdot izsolē, bet pēc veiksmīgas izsoles skandināvu koncernam tiktu pārdotas valstij piederošās «Latvijas Mobilā telefona» (LMT) daļas.

Otrā variantā Šlesers piedāvā akciju apmaiņas darījumu, kas paredz, ka «TeliaSonera» piederošos 49% «Lattelecom» daļu varētu pārņemt Latvijas valstij piederošais «Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs» (LVRTC), bet skandināvi pretī saņemtu LVRTC kontrolētos 23% LMT daļu, kā arī iespēju nopirkt 5% LMT daļu, kas ar Privatizācijas aģentūras starpniecību pieder valstij, un 23% LMT daļu, kas pieder «Lattelecom». Līdz ar to «Lattelecom» pilnībā nonāktu valsts kontrolē, bet «TeliaSonera» iegūtu 100% LMT daļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu