Eiroparlamentā asi nosoda Pujata aicinājumu aizliegt praidu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Eiropas Parlamenta (EP) Intergrupa jautājumos par geju un lesbiešu tiesībām nosoda Latvijas Romas katoļu baznīcas kardinālu Jāni Pujatu un Romas katoļu priesterus par to, ka viņi iebilst pret demokrātiskas valsts likumiem un cenšas savus aizspriedumus uzspiest citiem, teikts Intergrupas izplatītā paziņojumā presei. 

Pujats un Romas katoļu priesteri otrdien izplatīja atklātu vēstuli Latvijas valdībai, kurā viņi aicina aizliegt sestdien paredzēto Draudzības dienu gājienu jeb seksuālo minoritāšu praidu

«Vēstules parakstītāji klaji ignorē cilvēktiesības, kuras ikvienam cilvēkam piešķir Eiropas Cilvēktiesību konvencija,» norāda EP deputāts un Intergrupas prezidents Maikls Kašmans (Lielbritānija).

«Viņi demonstrē nepieņemamu un satraucošu ignoranci pret ES Pamatlīgumiem un ES likumdošanu. Viņiem nevajadzētu iejaukties demokrātiskas valsts, kura seko likumiem, notikumos. Valdībām ir uzdevums vadīt valsti, garīdzniekiem ir uzdevums sludināt tiem, kas tic viņu pasaules redzējumam. Viņiem ir tiesības uz saviem uzskatiem un viedokli, bet viņi nedrīkst šo pārliecību izmantot tādā veidā, kas apspiestu citu cilvēku cilvēktiesības un pilsonisko brīvību. Sūtu mīļus sveicienus un atbalstu visiem tiem, kuri piedalīsies Gājienā par vienlīdzību. Viņi ir mani varoņi,» piebilst Kašmans.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu