Vai Birka dienas Domē skaitītas?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Izskanējusi neoficiāla informācija, ka Rīgas Domē notiek parakstu vākšana, lai ierosinātu Rīgas mēra Jāņa Birka (TB/LNNK) atbrīvošanu no amata.

Jautājot Domes koalīcijas lielāko opozicionāru — «Jaunā laika» — frakcijas vadītājam Olafam Pulkam, vai šī frakcija nav tā, kas organizē parakstu vākšanu, viņš šo informāciju neapstiprināja, vien noteica, ka «tā tāda neoficiāla informācija».

«Es neko vairāk par to neizteikšos,» viņš sacīja.

«Jaunais laiks» pēc vietas zaudēšanas Domes koalīcijā un mēra krēsla zaudēšanas pagājušā gada februārī joprojām cenšas tikt atpakaļ koalīcijā.

Pagājušā gada februārī ar šādu pašu parakstu vākšanu tika panākts, ka no amata atbrīvo mēru — «Jaunā laika» pārstāvi Aivaru Aksenoku.

Ja zem ierosinājuma lemt par Birka piemērotību amatam būs parakstījušies vismaz 20 deputāti, mēram divu nedēļu laikā būs jāsasauc Domes sēde jautājuma izskatīšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu