JL cer, ka Birks atkāpsies pats

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Rīgas Domes «Jaunā laika» (JL) frakcija cer, ka Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK) atkāpsies vēl, pirms jautājums par viņa piemērotību mēra amatam nonāks Domē uz balsojumu.

JL frakcijas vadītājs Olafs Pulks portālam «Apollo» pavēstīja, ka Birkam pašam esot jāsaprot, ka koalīcija ir sabrukusi, un pašam jāatkāpjas no amata. «No viņa viedokļa, tas būtu korekts solis,» sacīja Pulks.

Ja viņš to nedarīs, Domē būs balsojums par viņa atbrīvošanu no amata.

Patlaban notiek parakstu vākšana, lai jautājums par Birka atbrīvošanu no amata nonāktu Domes sēdē. Kā Pulks teica, domnieki parakstās nepārtraukti — gan opozīcijas, gan koalīcijas deputāti. No koalīcijas zem ierosinājuma parakstījušies divi Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcijas deputāti — vicemērs Jānis Dinevičs un Dainis Īvāns, kā arī Tautas partijas deputāts Edmunds Krastiņš.

Pulks arī prognozē, ka varētu savākt vairāk nekā 20 vajadzīgos parakstus. Tomēr viņš atzina, ka no partijas «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā» (PCTVL) vēl neviens nav parakstījies zem ierosinājuma. Taču viņš prognozē, ka lielākā daļa nobalsos par mēra atbrīvošanu no amata. «PCTVL ir svēta lieta balsot pret «tēvzemiešu» mēru,» Pulks skaidroja iespējamo atbalstu JL iecerei nomainīt mēru. Savukārt, ja «Saskaņas centrs» atbalstīšot mēra palikšanu amatā, viņus sagaidot nopietni vēlētāju jautājumi.

Jautāts, kā viņš izskaidro, kāpēc koalīcijas partneri vēlas Birka nomaiņu, Pulks norādīja, ka viņi, visticamāk, nav apmierināti ar Birka darbību mēra amatā.

Kārtējā Domes sēde paredzēta nākamotrdien, 8. jūlijā, un JL orientējas, ka šajā datumā arī varētu lemt par Birka atbrīvošanu no amata.

Jau vēstīts, ka JL otrdien sāka parakstu vākšanu, lai ierosinātu Domē balsojumu par Birka atbrīvošanu no amata. Lai jautājums nonāktu Domes sēdē, vajadzīgi vismaz 20 domnieku paraksti.

«Jaunizveidotā Domes Pretkorupcijas komisija jau ir pierādījusi, ka tās galvenā funkcija nav korupcijas apkarošana, bet gan «tvaika nolaišana»,» norāda JL frakcija.

Tāpat frakcija uzskata, ka Birks ir tieši atbildīgs arī par Rīgas Domē un tās struktūrvienībās valdošo patvaļu un nelikumībām — patvaļīgu būvniecību, milzīgu naudas summu izšķērdēšanu un inflācijas veicināšanu, arī par nesamērīgi dārgo Dienvidu tilta 2. kārtas izbūvi, uzstājīgajiem mēģinājumiem izšķiest 100 miljonus latu Sarkandaugavas dzelzceļa pārvada būvniecībai, kas plānoto kopējo izmaksu dēļ var tikt uzskatīts par «mazo Dienvidu tiltu».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu