Birks aicina JL pievienoties Rīgas Domes koalīcijai [papildināta 18.06]

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Rīgas Domes priekšsēdētājs Jānis Birks aicina «Jaunā laika» (JL) frakciju Rīgas Domes valdošajā koalīcijā, portālu «Apollo» informēja mēra preses sekretāre Kristīne Liepa.

Birks uzskata, ka Latvijas sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) frakcijas deputāti, parakstoties par neuzticības izteikšanu Rīgas Domes priekšsēdētājam, ir izstājušies no RD valdošās koalīcijas un tai vairs nav vairākuma.

Sarunas ar JL deputātiem tiks sāktas jau tuvākajā laikā.

Tikmēr  JL Rīgas Domes frakcijas sāktajā parakstu vākšanā pieprasījumam par ārkārtas sēdes sasaukšanu Rīgas mēra  atbrīvošanai no amata parakstījušies jau 20 domnieki. Līdz ar to ir savākts nepieciešamais parakstu skaits, lai iesniegtu pieprasījumu par ārkārtas sēdes sasaukšanu, norādīja Pulks. Parakstu vākšana vēl turpināsies.

Deputātu parakstītais iesniegums mēram jāizskata divu nedēļu laikā. Jautājumu var iekļaut arī kārtējās sēdes darba kārtībā, kā arī Domes priekšsēdētājs var atkāpties pats. Nākamā kārtējā Domes sēde notiks 8. jūlijā.

«Tas ir traģikomiski, ka «Jaunais laiks», kas augstu vienmēr ir cēlis un mēģinājis nest pretkorupcijas karogu, šobrīd vāc parakstus pret mēru, kurš reāli kaut ko ir sācis darīt korupcijas risku mazināšanai Rīgas Domē. Tā nav histēriska bakstīšanās, tas ir plānots ilgtermiņa darbs, kas paņems gadus, jo gadu desmitiem par to pat neviens nav domājis, nemaz nerunājot par reālu darbu,» iepriekš norādīja Rīgas mērs Jānis Birks.

«Man ir pamatotas aizdomas, ka JL apzināti vai neapzināti iet citu pavadā. Skaidrs, ka šajā brīdī mēs vairs nevaram runāt par stabilitāti koalīcijā. Vēl no rīta vicemēri pārliecinoši runāja par koalīcijas stabilitāti, bet tagad publiskajā telpā nonākusi informācija, ka daži jau ir parakstījušies. Acīmredzot nav pieticis dūšas man to pateikt acīs,» norāda Rīgas mērs.

Jau vēstīts, ka JL otrdien sāka parakstu vākšanu, lai ierosinātu Domē balsojumu par Birka atbrīvošanu no amata. Lai jautājums nonāktu Domes sēdē, vajadzīgi vismaz 20 domnieku paraksti.

«Jaunizveidotā Domes Pretkorupcijas komisija jau ir pierādījusi, ka tās galvenā funkcija nav korupcijas apkarošana, bet gan «tvaika nolaišana»,» norāda JL frakcija.

Tāpat frakcija uzskata, ka Birks ir tieši atbildīgs arī par Rīgas Domē un tās struktūrvienībās valdošo patvaļu un nelikumībām — patvaļīgu būvniecību, milzīgu naudas summu izšķērdēšanu un inflācijas veicināšanu, arī par nesamērīgi dārgo Dienvidu tilta 2. kārtas izbūvi, uzstājīgajiem mēģinājumiem izšķiest 100 miljonus latu Sarkandaugavas dzelzceļa pārvada būvniecībai, kas plānoto kopējo izmaksu dēļ var tikt uzskatīts par «mazo Dienvidu tiltu».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu