Rīgas Domē jauno koalīciju veidos TB/LNNK, JL un LPP/LC

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Trīs partijas vienojušās par jaunas koalīcijas veidošanu Rīgas Domē, un tās ir apvienība «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (TB/LNNK), «Jaunais laiks» (JL) un Latvijas Pirmā partija/«Latvijas ceļš» (LPP/LC). Mēra amata kandidāts būs jānosauc «tēvzemiešiem».

Par to intervijā Latvijas Radio ceturtdien paziņoja TB/LNNK vadītājs Roberts Zīle. Viņš arī nenoliedza, ka koalīcijā varētu darboties neuzticību mēram izteikušās Tautas partija un Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija.

Visas trīs jauno koalīciju veidojošās partijas parakstījušas vienošanos, ka tās atbalstīs TB/LNNK virzīto jauno mēru. Zīle gan nenoliedza iespēju, ka Jānis Birks varētu turpināt mēra pienākumu pildīšanu Domē. «Vajadzētu vēlreiz pārdomāt, vai vaina ir Jāņa Birka vadības stilā vai citos aspektos,» teica Zīle, piebilstot, ka zina, ka JL Birka vietā vēlas redzēt citu mēra amata kandidātu. «Pašlaik mūsu kandidāts ir Birks, Rīgas mērs joprojām strādā. Un mēs pārrunāsim, kādas ir potenciālo partneru vēlmes un iebildumi,» viņš turpināja.

Viņš prognozēja, ka jaunu koalīciju Domē varētu izveidot vasarā, kamēr Domē ir darbu pārtraukums un nenotiek lēmumu pieņemšana. «Protams, kā Latvijas politikā iet koalīciju veidošana, mēs visi zinām. Bet mēs neredzam pamatu, kāpēc nevarētu izveidot koalīciju, kas varētu nostrādāt līdz nākamām pašvaldības vēlēšanām,» pārliecību pauda Zīle.

«Tēvzemiešiem» ceturtdien notiks valdes sēde, kurā lems par pašreizējo situāciju Rīgas Domē. Iespējams, ka ceturtdien notiks arī konsultācijas ar Tautas partiju un «sociāldemokrātiem».

Jau vēstīts, ka JL otrdien sāka vākt parakstus Domes sēdes sasaukšanai, kurā lemtu par Birka atbrīvošanu no amata. Taču trešdienas vakarā mērs Jānis Birks izplatīja paziņojumu, kurā norādīja, ka aicinājis JL pievienoties Domes koalīcijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu