Zīle: notikumiem Rīgas Domē būs ietekme valdībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK priekšsēdētājs Roberts Zīle ir pārliecināts, ka koalīcijas maiņa Rīgas Domē ietekmēs partiju attiecības valdībā, jo lielākā daļa partiju, kuras strādā Domē, strādā arī valdībā.

Intervijā Latvijas Radio Zīle ceturtdien pauda pārliecību, ka ar laiku koalīcija varētu paplašināties arī valdībā, kur koalīcijai varētu piepulcēties «Jaunais laiks».

Savukārt «Jaunā laika» piepulcēšanās varētu izraisīt ministru nomaiņu, jo «ar plašāku koalīciju premjeram ir lielākas iespējas atrast labāku un spēcīgāku ministru virknējumu», stāstīja Zīle, paskaidrojot, ka par vairāku ministru darbu patlaban tiek izteikta kritika. Taču viņš nepieļāva iespēju, ka nomainīts varētu tikt pats premjers Ivars Godmanis (LPP/LC), jo tā pašlaik būtu «ārkārtīgi liela kļūda».

Jau vēstīts, ka «Jaunais laiks» otrdien sāka vākt parakstus Domes sēdes sasaukšanai, kurā lemtu par Birka atbrīvošanu no amata. Taču trešdienas vakarā mērs Jānis Birks izplatīja paziņojumu, kurā norādīja, ka aicinājis JL pievienoties Domes koalīcijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu