JL: par Birku mēra amatā runa nevar būt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Panāktā vienošanās starp partijām «Jaunais laiks» (JL), LPP/LC un «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (TB/LNNK) par koalīcijas kodola izveidi Rīgas Domē (RD) paredz, ka pašreizējais Domes priekšsēdētājs Jānis Birks (TB/LNNK) vairs nebūs pilsētas mērs, Latvijas Radio raidījumā «Krustpunkti» teica JL frakcijas domniece Baiba Brigmane.

Jaunais mērs jāvirza «tēvzemiešiem», bet tas noteikti nebūs Birks, norādīja Brigmane. Līgumā esot rakstīts, ka jaunais koalīcijas kodols «apņemas atbalstīt TB/LNNK izvirzīto jauno Domes priekšsēdētāja amata kandidātu». Tāpēc «par Birka kungu te runa būt nevar», teica RD deputāte.

Kā īpaši piemērotu kandidātu galvaspilsētas mēra amatam Brigmane raksturoja TB/LNNK domnieku Eināru Cilinski. Tomēr viņa arī norādīja, ka par jauno RD vadītāju lēmums jāpieņem «tēvzemiešiem».

Savukārt Birks Latvijas Radio teica, ka respektēs partijas lēmumu. «Esmu komandas spēlētājs. Primārās ir partijas intereses, un tikai pēc tam ir indivīda intereses. Tā kā tur es neredzu nekādas problēmas.» Viņš arī norādīja, ka jaunajā koalīcijā tiek aicināta arī Tautas partija.

Roberts Zīle, kas bija viens no JL, LPP/LC un «tēvzemiešu» vienošanās parakstītājiem, nenoliedza iespēju, ka Jānis Birks varētu turpināt mēra pienākumu pildīšanu Domē

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu