JL valde atbalsta koalīcijas veidošanu Rīgas Domē ar LPP/LC un TB/LNNK

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partijas «Jaunais laiks» valde šodien apstiprinājusi un devusi savu atbalstu jaunas koalīcijas izveidei Rīgas Domē, piesaistot LPP/LC un apvienību «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK, aģentūru LETA informēja Saeimas deputāte Linda Mūrniece.

Tomēr, ja minētās trīs partijas veidos koalīciju, tām vēl ir jāpiesaista vismaz četri politiķi, lai būtu vairākums.

Mūrniece uzsvēra, ka durvis esot atvērtas. Viņasprāt, labāks partneris darbam Domes koalīcijā būtu Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP), nevis Tautas partija (TP). «Manuprāt, daudz patīkamāk ir strādāt ar LSDSP nekā ar TP,» sacīja Mūrniece.

«JL lēmusi par iesaistīšanos koalīcijā ar mērķi veidot saskaņotu un vienotu politiku pilsētas ilgtermiņa attīstībai iedzīvotāju interesēs. Pašvaldībai jāveido kvalitatīvi un principiāli cita politiskā sadarbība, kuras pamatnosacījumiem jābūt kopīgai cīņai pret Domē un tās struktūrvienībās valdošo korupciju un vienotai izpratnei par nepieciešamību risināt iedzīvotājiem aktuālās problēmas,» informēja frakcijas JL sabiedrisko attiecību konsultante Laila Timrota.

JL Rīgas nodaļas vadītāja Baiba Brigmane uzsvēra, ka Domē jāveido spēcīga un profesionāla vadība, kas spēs reaģēt un pieņemt atbildīgus lēmumus. «Kompromisi jautājumos par likuma varu un cīņu ar korupciju nav iespējami. Jāpieliek punkts izšķērdībai, kukuļņemšanai un pretlikumībām pašvaldībā. Rīga un tās iedzīvotāji ir pelnījuši pārstāvniecību, kas strādā pilsētas attīstības un iedzīvotāju vajadzību vārdā,» norādīja Brigmane.

Kā ziņots, pēc izslēgšanas no Rīgas Domes koalīcijas pagājušā gada februārī JL frakcijas deputāti pusotra gada laikā nav skopojušies ar pārmetumiem Rīgas mēram Jānim Birkam (TB/LNNK), liecina aģentūras LETA arhīvs. Tomēr JL tagad vienojušies veidot jaunu Domes koalīciju ar apvienību «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (TB/LNNK).

Jau kopš Birka ievēlēšanas mēra amatā JL pārstāvji regulāri apgalvoja, ka «tēvzemietis» Birks sadarbojas ar kreiso opozīciju un esot kļuvis «sarkans», par ko liecinot apvienības «Saskaņas centrs» (SC) pārstāvju iecelšana dažādos amatos. To gan Rīgas mērs centīgi noliedza, aizbildinoties, ka SC noslēdzis tikai sadarbības līgumu ar Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) frakciju un viņš ar «kreisajiem» nesadarbojoties.

Pēc korupcijas skandāliem JL deputāti vairākas reizes aicināja Birku novērst korupcijas riskus Pilsētas attīstības departamentā un pašvaldībā, pieprasot Rīgas mēram rīkoties, lai Domē risinātu «samilzušās korupcijas problēmas». Pēc tam JL uzsvēra, ka «Birkam jāatkāpjas no amata, jo viņš nespēj kontrolēt situāciju Domē», norādot, «ka pašvaldībā turpinās sistemātiska korupcija».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu