TB/LNNK vēlas saglabāt Birkam mēra amatu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Apvienības «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (TB/LNNK) valde ceturtdien nonākusi pie viedokļa, ka Jānim Birkam jāturpina darbs Rīgas mēra amatā, aģentūru LETA informēja partijas preses sekretārs Rolands Pētersons.

TB/LNNK arī nolēma jau rīt organizēt sarunas ar Tautas partiju (TP) un Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) Rīgas Domes frakciju par pievienošanos «jaunajai koalīcijai», par ko TB/LNNK vienojusies ar «Jauno laiku» (JL) un partiju LPP/LC.

Ja jauns koalīcijas līgums ar TP un LSDSP līdzdalību netiks noslēgts, Pētersons pieļāva iespēju, ka varētu turpināt eksistēt esošā koalīcija, kurā darbojas TB/LNNK, TP, LSDSP un LPP/LC.

Viens no «tēvzemiešu» līderiem Māris Grīnblats aģentūrai LETA sacīja, ka par darbu koalīcijā tiks runāts ar TP, jo «jārunā ir arī ar tiem, kuru dēļ darbs esošajā koalīcijā ir daļēji paralizēts». Pēc politiķa vārdiem, pirmām kārtām par turpmāko sadarbību tiks runāts ar esošās koalīcijas pārstāvjiem, lai mēģinātu rast izeju no sarežģītās politiskās situācijas.

Kā ziņots, pagājušajā naktī panākta vienošanās par jaunas koalīcijas izveidi Rīgas Domē. Jaunās koalīcijas kodolu veido JL, LPP/LC un TB/LNNK. Panāktā vienošanās paredz, ka TB/LNNK izvirzīs savu Domes priekšsēdētāja amata kandidātu.

LPP/LC Rīgas Domē ir astoņi deputāti, TB/LNNK — septiņi, bet JL — deviņi deputāti. Nesen noslēgts arī TB/LNNK frakcijas sadarbības līgums ar bijušo JL deputātu Aivaru Aksenoku. Līdz ar to jaunajai koalīcijai Rīgas Domē varētu būt 25 deputātu balsis. Lai izveidotu vairākuma koalīciju, nepieciešama 31 balss, jo kopumā Rīgas Domē ir 60 deputāti.

Tautas partijai Rīgas Domē ir deviņi deputāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu