JL pieļauj iespēju, ka ar «tēvzemiešiem» notiks jaunas sarunas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Partijas «Jaunais laiks» (JL) priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pagaidām nekomentēja, vai partija varētu iesaistīties nākamajā Rīgas Domes (RD) koalīcijā, ja partijas «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (TB/LNNK) mēra kandidāts būtu pašreizējais RD vadītājs Jānis Birks. Viņa norādīja, ka tādā gadījumā ar «tēvzemiešiem» būtu vajadzīgas jaunas sarunas.

Viņa norādīja, ka vienošanās, ko parakstījis arī TB/LNNK priekšsēdētājs Roberts Zīle, paredz, ka «tēvzemieši» virza jaunu mēra kandidātu. Āboltiņa teica, ka JL pagaidām uzticēsies šim koalīcijas līgumam.

JL vadītāja arī teica, ka politika ir sarunu un kompromisu māksla, nevis ultimātu māksla. JL domās, kā rīkoties, ja TB/LNNK par mēra amata kandidātu atkal virzīs Birku.

Kā ziņots, TB/LNNK valde ceturtdien nonākusi pie viedokļa, ka Birkam jāturpina darbs Rīgas mēra amatā.

Naktī uz ceturtdienu panākta vienošanās par jaunas koalīcijas izveidi RD. Jaunās koalīcijas kodolu veido JL, LPP/LC un TB/LNNK. Panāktā vienošanās paredz, ka TB/LNNK izvirzīs savu Domes priekšsēdētāja amata kandidātu. JL uzstāj, ka panāktā vienošanās paredz, ka Birks vairs nebūs pilsētas mērs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu