TB/LNNK: atsevišķi TP un LSDSP biedri rīkojušies nodevīgi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Masu saziņas līdzekļos izskanējušas dažādas interpretācijas par apvienības «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (TB/LNNK) valdes sēdes lēmumiem, norāda «tēvzemieši» — portālam «Apollo» pavēstīja partijas preses sekretārs Rolands Pētersons.

TB/LNNK atkārtoti uzsver: apvienības valde ir atbalstījusi jaunas koalīcijas veidošanu Rīgas Domē un sarunu sākšanu ar Tautas partiju (TP) un Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju (LSDSP) par pievienošanos jau pastāvošajam jaunās koalīcijas kodolam, ko veido TB/LNNK, «Jaunais laiks» (JL) un LPP/LC. Šī rīcība izriet no TB/LNNK, JL un LPP/LC 3. jūlijā parakstītās vienošanās, saskaņā ar kuru TB/LNNK ir atbildīga par balsu vairākuma nodrošināšanu jaunajai koalīcijai.

TB/LNNK uzņēmusies iniciatīvu jaunas koalīcijas veidošanā Rīgas Domē saistībā ar vairāku esošās koalīcijas partneru — TP un LSDSP — biedru parakstīšanos zem Rīgas Domes lēmumprojekta par Domes priekšsēdētāja Jāņa Birka atcelšanu no amata. TB/LNNK uzskata, ka šādos apstākļos vecās koalīcijas sekmīga darbība kļuva neiespējama.

Līdz ar to apvienība par nepamatotiem uzskata TP priekšsēdētāja Aigara Kalvīša izteikumus par it kā pastāvošu vecās Rīgas Domes koalīcijas rīcībspēju un «politiskas putras» vārīšanu no TB/LNNK puses, sākot veidot jaunu koalīciju. TB/LNNK izsaka nožēlu, ka atsevišķi TP biedri partijas priekšsēdētājam aiz muguras ir izšķīrušies par nodevīgu rīcību, viņu pat neinformējot par patieso situāciju Rīgas Domē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu