TP līdz pirmdienai izlems par iespēju pievienoties jaunajai RD koalīcijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tautas partija (TP) līdz pirmdienai, 7.jūlijam, izlems par iespēju pievienoties jaunajai Rīgas domes koalīcijai, par kuras kodola veidošanu vienojusies apvienība «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (TB/LNNK), «Jaunais laiks» (JL) un LPP/LC. 

Rīgas vicemērs Andris Ārgalis (TP) tuvākajā laikā iepazīstinās TP valdi ar TB/LNNK Rīgas domes frakcijas piedāvājumu pievienoties jaunajai koalīcijai. «Vispirms es iepazīstināšu valdi ar TB/LNNK piedāvājumu, un pirmdien mēs paziņosim savu lēmumu,» piektdien pēc tikšanās ar TB/LNNK Rīgas domes frakciju informēja Ārgalis.

Ārgalis uzskata, ka līdzšinējā Rīgas domes koalīcija joprojām darbojas, neskatoties uz to, ka ir savākti paraksti Rīgas mēra Jāņa Birka (TB/LNNK) atbrīvošanai no amata.

Patlaban koalīciju veido TB/LNNK, TP, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) un LPP/LC. To stiprina arī atsevišķi noslēgti sadarbības līgumi.

«Nakts sarunu laikā, iespējams, «Jaunais laiks» ir vienojies ar TB/LNNK par tūlītēju [savākto parakstu par ārkārtas domes sēdes sasaukšanu Birka nomaiņai] saraksta neiesniegšanu,» norādīja Ārgalis.

«Neviens darbs nav labs, ja strādā naktī, un ar nakts vienošanās protokolu neesmu iepazīstināts,» piebilda vicemērs.

Ka jau ziņots, «Jaunais laiks» (JL), TB/LNNK un LPP/LC ir noslēguši vienošanos par jaunas koalīcijas veidošanu Rīgas domē.

LPP/LC Rīgas domē ir astoņi deputāti, TB/LNNK - septiņi, bet JL - deviņi deputāti. Nesen noslēgts arī TB/LNNK frakcijas sadarbības līgums ar bijušo JL deputātu Aivaru Aksenoku. Līdz ar to jaunajai koalīcijai Rīgas domē varētu būt 25 deputātu balsis. Lai izveidotu vairākuma koalīciju, nepieciešama 31 balss, jo kopumā Rīgas domē ir 60 deputāti.

TP Rīgas domē ir deviņi deputāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu