«Tēvzemieši» kļūst kategoriskāki par amata saglabāšanu Birkam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pretēji iepriekš panāktai norunai, ka jauno Rīgas domes koalīciju vadīs cits mērs, nomainot domes priekšsēdētāju, «tēvzemieši» kļūst arvien kategoriskāki, prasot saglabāt mēra amatā Jāni Birku (TB/LNNK).

Kā sestdien laikrakstā «Diena» publicētajā intervijā saka apvienības «Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) priekšsēdis Roberts Zīle, «Mēs nevaram iet pret vienu no saviem līderiem un to nedarīsim».

Politiķis pauda cerību, ka partijas spēs vienoties un Rīgas domē tiks izveidota paplašināta koalīcija, kas varētu pieņemt Birku.

Zīle skaidroja, ka jebkuram politiķim, pat vicemēram, stājoties domes priekšsēdētāja amatā, nepieciešams laiks, lai apgūtu visus pienākumus. Tādēļ, viņaprāt, pareizāk būtu ļaut Birkam turpināt vadīt domi līdz nākamajām pašvaldību vēlēšanām.

Negribu aizvainot «Jauno laiku», bet tas beigu beigās viņiem palīdzētu,» teica Zīle.

Kā ziņots, partija «Jaunais laiks» (JL) naktī, kad vienojās ar apvienību «Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) un LPP/LC par jaunas koalīcijas veidošanu, uzsvēra, ka vēlas jaunu mēru, nomainot pašreizējo domes priekšsēdētāju Birku.

«Manuprāt, šobrīd ir izveidojusies neliela neskaidrība par naktī parakstīto vienošanos. Ja mūsu uzstādījums bija, ka vēlamies jaunu mēru, tad vecā mēra atstāšana amatā nav jauns mērs,» iepriekš norādīja JL frakcijas vadītājs Olafs Pulks.

«Esam izbrīnīti, ka no frakcijas TB/LNNK ir tikai viens zinošs un spēcīgs kandidāts uz mēra amatu, un tas ir esošais. Vērts aizdomāties, cik tad vispār šī frakcija ir spēcīga,» uzsvēra Pulks.

Plānots, ka pirmdien notiks TB/LNNK, LPP/LC un JL tikšanās, lai pārrunātu un iepazītos ar TP un LSDSP nolemto jautājumā par piedāvājumu nākt koalīcijā.

TP un LSDSP līdz pirmdienai, 7.jūlijam, izlems par iespēju pievienoties jaunajai Rīgas domes koalīcijai.

Patlaban koalīciju veido TB/LNNK, TP, LSDSP un LPP/LC. To stiprina arī atsevišķi noslēgti sadarbības līgumi.

Ka jau ziņots, JL, TB/LNNK un LPP/LC ir noslēgušas vienošanos par jaunas koalīcijas veidošanu Rīgas domē.

LPP/LC Rīgas domē ir astoņi deputāti, TB/LNNK - septiņi, bet JL - deviņi deputāti. Nesen noslēgts arī TB/LNNK frakcijas sadarbības līgums ar bijušo JL deputātu Aivaru Aksenoku. Līdz ar to jaunajai koalīcijai Rīgas domē varētu būt 25 deputātu balsis. Lai izveidotu vairākuma koalīciju, nepieciešama 31 balss, jo kopumā Rīgas domē ir 60 deputāti.

TP Rīgas domē ir deviņi deputāti, bet LSDSP ir seši deputāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu