JL tomēr iesniedz parakstus Birka atbrīvošanai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Partijas «Jaunais laiks» (JL) Rīgas Domes frakcija Domē iesniegusi savāktos domnieku parakstus, lai rosinātu Rīgas mēra Jāņa Birka (TB/LNNK) atbrīvošanu no amata, portālu «Apollo» informēja frakcijā.

Kopumā zem ierosinājuma atbrīvot Birku parakstījušies 22 domnieki.

Jautājumu par Birka atbrīvošanu, visticamāk, skatīs jau otrdien, jo tā ir pēdējā Domes sēde pirms vasaras pārtraukuma.

«Pildot partiju noslēgtās vienošanās nosacījumus un uzstādījumu, ka esošā koalīcija ir beigusi pastāvēt un jauno koalīciju vadīs jauns mērs, mēs iesniedzam 22 deputātu parakstīto pieprasījumu par esošā mēra atbrīvošanu no amata. Rītdienas Domes sēde ir pēdējā, kad šo pieprasījumu pirms vasaras brīvdienām iespējams izskatīt,» norāda frakcijas vadītājs Olafs Pulks.

JL kopā ar apvienību «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK un Latvijas Pirmās partijas/«Latvijas ceļa» frakciju pagājušajā nedēļā bija noslēdzis vienošanos par jaunas koalīcijas veidošanu Rīgas Domē un mēra amata uzticēšanu «tēvzemiešiem», taču JL pastāv uz to, ka mēram jābūt citam, nevis Birkam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu