Birks paliks Rīgas mēra amatā [papildināta 21.10]

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Rīgas mērs Jānis Birks paliks amatā un turpinās vadīt Rīgas Domi.

Rīgas pilsētas vicemērs Andris Ārgalis telekompānijas LNT ziņu raidījumā apstiprināja, ka pašreizējā koalīcija turpinās darbu un otrdien uzticības balsojums nenotiks.

Esošās koalīcijas partijas pirmdien sanāca uz sarunām, lai mēģinātu rast skaidrību, vai tās var arī turpmāk strādāt kopā, kā arī lai apspriestu vēl veicamos uzdevumus līdz nākamajā gadā paredzētajām pašvaldību vēlēšanām.

«Iepriekš veidotais koalīcijas kodols neguva vairākuma atbalstu. Es darīju visu iespējamo, lai iesaistītu Rīgas Domes darbā «Jauno laiku», taču tas nebija iespējams nesamērīgi augsto politisko prasību dēļ. Es jūtos «Jaunā laika» nodots, jo tieši viņi bija tie, kas lauza iepriekš panākto vienošanos un šodien iesniedza parakstus par manu atbrīvošanu no Rīgas Domes priekšsēdētāja amata,» pēc partiju pārstāvju tikšanās sacīja Birks.

«Mūsu šīs dienas vienošanās ar TP, LPP un LSDSP nozīmē, ka politiskais farss Domē ir beidzies un jau rīt tiks atsākts normāls Domes darbs, kurā, starp citu, liela loma ir arī opozīcijas darbam. Kā, piemēram, līdzdalībai korupcijas risku mazināšanā, satiksmes infrastruktūras jautājumu risināšanā, pilsētas finanšu plānošanā un citos pilsētai svarīgos saimnieciskos jautājumos,» sacīja Rīgas mērs.

Jau vēstīts, ka partijas «Jaunais laiks» Domes frakcija bija savākusi 21 deputāta parakstu, lai rosinātu ārkārtas sēdes sasaukšanu, lai tādā veidā mēģinātu no amata gāzt Birku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu