Klupšanas akmens — gultā?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no «Būvējam ģimeni»

Lielākoties par šķiršanās cēloni atzīst raksturu nesaderību, taču nereti saka — nesapas gultā. Vai tas patiešām var būt klupšanas akmens pāra attiecībās?

Vīrs grib mīlēties gultā, bet es — uz virtuves galda. Man patīk pozas, kurās varam ieskatīties viens otram acīs, bet viņš dod priekšroku sunīšu variantam. Kad man gribas tuvību, viņš skatās televīziju un uz maniem mājieniem nereaģē, bet, kad, filmai beidzoties, ir gatavs mīlas priekiem, man nāk miegs. Reizēm viņš to vēlas darīt stundām ilgi, bet man labāk patīk mežonīgi, kaislīgi un ātri, tā nesen atzinās kāda tuva draudzene.

Tādos brīžos viņa atceroties bijušo draugu, ar kuru dažādu iemeslu dēļ vairs nav kopā, kaut arī seksā abi bijuši kā radīti viens otram. Kāpēc gan ar vienu partneri ir daudz labāk nekā ar citu?

«Vīrietis un sieviete bieži vien šķiras nevis raksturu nesaskaņas vai jūtu trūkuma, bet gan neapmierinošas intīmās dzīves dēļ. Daudzi tāpēc ir neizpratnē, jo mīl viens otru,» stāsta seksoloģe Ināra Roja.   

Ja neveiksmes seksā atkārtojas, ar laiku var rasties pretīgums un naids pret partneri, izmisums un pat depresija. Dažkārt ir vēlme gulēt atsevišķi, jo otra tuvums nomāc un uztrauc. Ja partneriem nav psiholoģiskas tuvības, viens vai pat abi nereti sūdzas par sāpēm dzimumakta laikā.   

«Attiecību sākumā nesaderība uzskatāma par normālu parādību, jo parasti nepieciešams pielāgoties otram. Saprast partnera vajadzības un pieskaņoties iespējams tikai ar laiku,» uzskata seksologs Dainis Balodis.

* * * 

Žurnāla konsultante Ināra Roja, medicīnas doktore, Rīgas 1. poliklīnikas neiroloģe, seksoloģe, ģimenes un pāru konsultante, hipnoterapeite

Žurnāla konsultants Dainis Balodis, seksologs, psihoterapeits

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu