Kā mīl, precas un šķiras angļi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vita Kolta

Vai zināji, ka Apvienotajā Karalistē intīmajās attiecībās vīrietim par visu jālūdz atļauja sievietei, sākot jau ar skūpstīšanos?

Pat vīram jālūdz atļauja sievai mīlēties ar viņu — ja vīrs to neizdara, sievai ir tiesības tiesāties (šis likums ir projektā). Reāli dzīvē tā arī notiek.

Apvienotās Karalistes likums aizstāv sievieti arī tad, kad pāris vēlas šķirties. Sievai, ja pie viņas paliek bērni, pienākas puse vīra īpašumu, alimenti un pensija vecumdienās. Dažas sievietes tā ir pamanījušās taisīt labu biznesu, bet šķiršanās gadījumā vidēji situēts vīrietis ir izputināts.

Aristokrātiskās kāzas

Kāzas tiek rīkotas tad, kad pārim ir pietiekami daudz naudas mājas iegādei un kāzu rīkošanai (vismaz 8–10 tūkstoši britu mārciņu). Tas nozīmē — kad ir stabils darbs ar normāliem ienākumiem (kā minimums, 25–30 tūkstoši britu mārciņu gadā). Tad tiek paņemts kredīts uz 25–30 gadiem, un pāris pārvācas no īrētās istabiņas uz jauno mītni.

Kāzas tiek svinētas ļoti aristokrātiski. Pati kāzu ceremonija var būt jebkurā jaunā pāra izvēlētā vietā: baznīcā, uz kuģa, parkā, viesnīcas zālē, vārdu sakot — jebkur. Ceremonija ir īsa — apmēram 20–30 minūtes. Vispirms ierodas līgavainis ar saviem viesiem, tad ierodas pārējie viesi, un tad ar jauno līgavu zem rokas un līgavas māsu blakus iesoļo līgavas tēvs un atdod līgavu līgavainim. Tiek noskaitīta obligātā likumā paredzētā runāšana, abi dod piekrišanu laulāties, apmainās gredzeniem, saskūpstās, un tad viesi var apsveikt jauno pāri. Bez puķēm. Ziedi ir tikai līgavas pušķī. Ir gadījies redzēt laulības ceremonijas vadītāju pat T kreklā!

Dāvanām ir paredzēts atsevišķs galds, visbiežāk jau tiek sastādīts saraksts, kas jaunajam pārim nepieciešams, vai arī aploksnēs tiek dota nauda. Pēc tam fotografēšanās un šampanieša (atšķaidīta ar apelsīnu sulu) laiks. Viesi ierodas ļoti greznos tērpos, kungi — smokingos vai uzvalkos, dāmas — ar kurpēm, somiņām un, protams, tipiskajām angļu cepurēm saskaņotos tērpos.

Pēc tam visi dodas vakariņās, kur katram viesim ir ierādīta noteikta vieta. Vakariņas ir ļoti greznas, ar speciāliem greznojumiem (atkarībā no jaunā pāra finansiālā stāvokļa). Pēc visu trīs ēdienu pasniegšanas notiek dejas, pārsvarā diskotēkas stilā. Ap 1–2 naktī pasākums beidzas. Ja kāzu svinības tiek rīkotas viesnīcā, kāzu viesi turpat arī nakšņo, no rīta vēl kopīgi pabrokasto, un tad jaunais pāris dodas kāzu ceļojumā.

Seksa vietā ūdens termofors

Kontinentā cilvēkiem gultā ir sekss, angļiem — ūdens termofori. *

Ūdens termofori gultā ir dabiska parādība arī precētiem pāriem. Ziemā guļamistabas vecajās mājās vēl aizvien ir neapkurināmas.

Vai joprojām pastāv Viktorijas laikā ieviestais termins, ka lēdijām jābūt nekustīgām un biksēs ir caurums seksa padarīšanām, neesmu varējusi noskaidrot: neesmu taču vīrietis.

Reiz satiku kādu ukraiņu puisi, kuram draudzene bija angliete. Visādi citādi esot jauka meitene, taču sekss — tikai reizi nedēļā. Ceturtdienas un piektdienas vakaros pabā meitene tā piedzērusies, ka līdz mājām jau nolūzusi, sestdienā, svētdienā atkopusies, un tās bijušas vienīgas dienas, kad abi varējuši pabūt kopā. Pirmdienās viņa nogurusi no brīvdienām, bet otrdienās un trešdienās nogurusi no darba. Tā viņiem attiecības esot izjukušas. Privātajās sarunās esmu dzirdējusi, ka angļu vīrietim seksa esot par maz.

- - -

* Citāti no Džordža Maiksa grāmatas «How to be an Alien».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu