Uz Gruziju dodas arī IeM valsts sekretārs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Aivars Straume otrdien dosies uz kara postīto Gruziju, lai tur novērtētu drošības un humāno situāciju, portāls «Apollo» uzzināja Iekšlietu ministrijā (IeM).

Kopā ar Straumi uz Gruziju dosies arī ministrijas Drošības politikas departamenta direktors Kaspars Druvaskalns, kam jau ir pieredze līdzīgos pasākumos — viņš piedalījies misijā Bosnijā un Hercegovinā, kā arī strādājis Kosovā un Afganistānā, lai sagatavotu Iekšlietu ministrijas kontingenta dalību misijās šajās valstīs.

Gruzijas apmeklējuma laikā Latvijas amatpersonas tiksies ar Gruzijas Iekšlietu ministrijas un drošības dienestu pārstāvjiem un citām krīzes seku novēršanā iesaistītajām amatpersonām, Latvijas vēstniecības darbiniekiem, kā arī, iespējams, apmeklēs krīzes skartos reģionus.

Latvija uz Gruziju jau ir nosūtījusi trīs humānās palīdzības sūtījumus. Pirmais sūtījums — krava ar valsts materiālajās rezervēs esošajiem medicīniskajiem resursiem — tika nosūtīts pagājušās nedēļas sākumā.

Humānās palīdzības kravas uz Gruziju tika nosūtītas arī piektdien, 15. augustā, un svētdien, 17. augustā, ar aviokompānijas «airBaltic» regulārajiem reisiem. Tās bija kravas ar Latvijas ražotāju pārtikas produktiem — «Dobeles dzirnavnieka» milti, makaroni, rīsi un «Triāla» gaļas konservi —, kā arī gultas piederumu komplekti no valsts materiālajām rezervēm.

Nākamā humānās palīdzības krava uz Gruziju dosies otrdien, un tajā būs teltis un citi pirmās nepieciešamības priekšmeti, lai nodrošinātu pajumti civiliedzīvotājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu