Krievijas armija neatstāj Gruziju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas armija trešdien turpināja okupēt divus anklāvus Gruzijā, kamēr Kremļa amatpersonas apgalvo, ka it kā jau notiekošā armijas izvešana tikšot paātrināta.

Krievu karavīri atrodas ceļu kontrolpunktos visā Gori reģionā un pēc pārbaudes atļauj civilajam transportam braukt tālāk, bet bloķē Gruzijas oficiālās automašīnas.

Krievijas jūras kājnieki stingri kontrolē Melnās jūras ostu Poti un galveno autoceļu mezglu Senaki, kas atrodas 30 kilometrus valsts iekšienē.

Krievu sapieri turpina demontēt vai likvidēt Gruzijas militāro infrastruktūru visā krievu okupētajā teritorijā.

Četri spēcīgi sprādzieni Senaki apkārtnē acīmredzot bija pirmais solis Krievijas projektā iznīcināt tur izvietoto Gruzijas gaisa kara spēku bāzi. Ir aizdedzināta tuvējā Gruzijas kājnieku apmācības nometne, stāsta aculiecinieki.

Krievijas jūras kara spēki aizbuksēja Gruzijas krasta apsardzes kuteri un desanta izsēdināšanas kuģi jūrā un nogremdēja abus, otrdien ziņoja televīzijas kanāls «Rustaveli-2».

Rietumvalstu valdības apsūdz Krieviju, ka tā pārkāpj pagājušajā nedēļā parakstītās pamiera vienošanās noteikumus, un pieprasa, lai Maskava izvestu visu savu karaspēku no Gruzijas teritorijas.

Netālu no Igoeti kontrolpunkta, kas atrodas vistuvāk Gruzijas galvaspilsētai Tbilisi, notika neliela pret Krieviju vērsta demonstrācija. Krievu karavīri neiejaucās.

Krievija jau sākusi izvest savus karavīrus un līdz piektdienai izvešanu paātrinās, Krievijas ziņu aģentūra «Interfax» citē štāba priekšnieka palīga Anatolija Nagovicina teikto.

Tikmēr Dienvidosetijā trešdien turpinās intensīvi atjaunošanas darbi, ziņo Krievijas oficiālie plašsaziņas līdzekļi.

Ceļu remonta brigādes Dienvidosetijas galvaspilsētā Chinvali klāj jaunu asfaltu ar ātrumu četri kilometri dienā un celtnieki ir pilnībā atjaunojuši pilsētas sagrauto autoostu, ziņoja Krievijas televīzijas kanāls «Vesti».

Maskavas pilsētas valdība solījusi ziedot ceļu remonta un ūdens attīrīšanas iekārtas, kā arī piegādāt miltus, rīsu un putraimus kopumā viena miljona dolāru (479 000 latu) vērtībā, ziņo «Interfax».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu