Kalniete un Šadurskis: Krievija sākusi karaspēka izvešanu no Gruzijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija ir sākusi izvest karaspēku no Gruzijas un, visticamāk, pildīs iepriekš paziņoto, ka šodien līdz pusnaktij tās spēki tiks izvesti līguma zonas ietvaros, aģentūru LETA informēja Saeimas deputāte Sandra Kalniete (PS), kura uzturas oficiālā vizītē Gruzijā.

Kalniete ar Saeimas deputātu Kārli Šadurski (PS) šodien apmeklējuši vienu no visvairāk cietušajām Gruzijas pilsētām Gori un bijuši liecinieki tam, kā pilsētu un tās apkārtni atstāj 91 Krievijas armijas transportlīdzeklis.

Abi deputāti apmeklējuši vietējo pašvaldību, kur cilvēkiem izsniegta humānā palīdzība, kā arī, izstaigājot pilsētu, redzējuši sabombardētās mājas, skolas un bērnudārzus.

Kalniete sacīja, ka daudzviet pilsētā jūtams līķu trūdēšanas aromāts, jo daudzi no nogalinātajiem vēl nav apglabāti.

Uzklausot Gruzijas amatpersonu viedokli, deputāte informēja, ka Gruzijai ar esošajām pārtikas un citu resursu rezervēm pietiks vēl aptuveni divām nedēļām un tādēļ svarīgi būtu, lai starptautiskā sabiedrība pēc iespējas ātrāk varētu sniegt palīdzību.

Kalnietes un Šadurska vizīte Gruzijā noslēdzas šovakar.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu