Krievija noraida kritiku par nepilnīgo karaspēka izvešanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas ģenerālštāba priekšnieka vietnieks Anatolijs Nogovicins sestdien noraidīja izskanējušo Rietumu kritiku par nepilnīgo karaspēka izvešanu no Gruzijas apgalvojot, ka Maskava rīkojas pilnīgā saskaņā ar miera plānu, kas tika izstrādāts ar Francijas starpniecību.

«Visas Krievijas miera uzturēšanas kontingenta darbības pamatojas uz sešiem principiem, kas iekļautas Krievijas un Francijas prezidentu parakstītajā līgumā,» sacīja Nogovicins.

Tajā pašā laikā viņš paziņoja, ka Krievijas spēki patrulēs Poti ostas pilsētā, lai gan tā atrodas ārpus tā dēvētās buferzonas, kur, pēc Maskavas domām, tās karaspēkam ir tiesības uzturēties.

Atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai krievu karavīri atradīsies arī Poti, Nogovicins sacīja: «Šī funkcija paredzēta kopīgajā Francijas un Krievijas nostājā.«

«Vai mums vajadzētu sēdēt aiz žoga? Kāda tad no tā būtu jēga? Viņi [Gruzijas spēki] braukās apkārt [apvidus automobiļos] «Hummer», pārvadās kravas automašīnās munīciju, un mums vajadzētu tikai tās uzskaitīt?» retoriski vaicāja ģenerālis.

Vienlaikus viņš apsūdzēja NATO, ka tā humānās palīdzības aizsegā pastiprina savas karaflotes klātbūtni Melnajā jūrā.

«Humānās [palīdzības] kravu piegādes nepieciešamības aizsegā NATO valstis tupina nostiprināt savu flotes grupējumu,» sacīja Nogovicins. «Papildus Spānijas un Vācijas fregatēm, kas 21.augustā iegāja Melnās jūras baseinā, caur Bosfora [šaurumu] izgāja Polijas fregate un ASV karaflotes mīnu kuģis.«

Savukārt NATO apgalvo, ka alianses spēki uzsākuši sen plānotus jūras manevrus, kas nav saistīti ar konfliktu Gruzijā.

Bez tam, ASV karaflotes kuģi sākuši piegādāt Gruzijai humānās palīdzības kravas.

Nogovicins uzbruka arī Gruzijai, apgalvojot, ka Tbilisi gatavojot partizānu karu separātiskās Dienvidosetijas provinces teritorijā.

«Viņi gatavo jaunas akcijas,» sacīja ģenerālštāba priekšnieka vietnieks. «Gruzijas īpašie dienesti gatavo ieroču slēptuves un provīzijas noliktavas ar mērķi organizēt bruņotus uzbrukumus konflikta zonā, tai skaitā veicot diversiju aktus Dienvidosetijā.«

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu