«Arsenāla» kāzu tērpu parādē «līgavas» un «līgavaiņi» saņems brīvbiļetes

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskais kino forums «Arsenāls» un kino foruma ģenerālsponsors Nordea banka aicina uz kāzu tērpu parādi 12. septembrī pulksten 21:00 Vērmanes dārzā, kur «Nordea brīvdabas seansā» tiks svinēta šā gada «Arsenāla» atklāšana ar mēmā kino šedevru, filmu «Kāzas Hardangerā».

Ieeja «Nordea brīvdabas seansā» būs bezmaksas, un skatītājiem, kas būs tērpušies kāzu - līgavu un līgavaiņu tērpos, Nordea dāvinās brīvbiļetes uz «Arsenāls» filmām.

«Mums «Arsenāls» ir svētki, kas jānosvin, tāpēc arī savus skatītājus aicinām saposties, nākot ciemos,» norāda «Arsenāla» vadītāja Elvita Ruka. «Kāpēc kāzu tērpos? – Atbilde ir vienkārša. Pirmkārt, atklāšanas vakara filma ir par kāzām un romantiku, tāpat kā daudzas mēmā laikmeta filmas. Tādējādi gan uz ekrāna, gan turpat skatītāju rindās varēsim redzēt, kā laika gaitā mainījusies izpratne par kāzu tērpu. Otrkārt, rudens ir tradicionālais latviešu kāzu laiks, bet dzimtsarakstu nodaļas ziņo par bēdīgu reģistrēto laulību skaita kritumu Latvijā. Visbeidzot, treškārt, mēs no sirds vēlamies visiem dāvināt iespēju atkārtoti vai pirmoreiz uzvilkt šo tik pretrunīgo: vienlaikus tradicionālo un neparasto, apbrīnoto un nievāto, caur gadsimtiem izdzīvojošo un vēl joprojām populāro kāzu tērpu.»

«Nordea brīvdabas seanss» ir nebijis jaunums «Arsenāla» programmā, kas palīdz īstenot galveno «Arsenāla» mērķi – popularizēt labas filmas vēl plašākam skatītāju lokam. Rūdītiem mēmā kino skatītājiem dota iespēja noskatīties Latvijā līdz šim nerādītu norvēģu mēmā kino šedevru, bet pārējiem – izbaudīt vakaru romantiskā gaisotnē mēmā kino noskaņās, norāda » Valdis Siksnis, Nordea bankas vadītājs.

Šajā seansā tiks demonstrēta 1926. gadā tapusī Norvēģijas filma «Kāzas Hardangerā», kuru uzņēmis Rasmuss Breisteins, viens no nozīmīgākajiem norvēģu kinorežisoriem. Daudz un dažādu iemeslu sakritība bija iemesls tam, ka filmas kopija tika uzskatīta par pazudušu, un tikai pirms dažiem gadiem Norvēģijas Filmu institūts uzsāka milzīgu projektu – filmas atjaunošanu. Pirms filmas ar uzrunu skatītājus sveiks arī viens no restauratoriem un Norvēģijas Filmu institūta zinātniskais līdzstrādnieks Bents Kvalviks un «Arsenāla» programgrupas vadītāja Sonora Broka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu