«Depeche Mode» sniegs vērienīgu koncertu «Skonto» stadionā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Nākamā gada 25. maijā «Skonto» futbola stadionā uzstāsies viena no mūsdienu labākajām koncertgrupām — slavenā britu apvienība «Depeche Mode», kas izpelnījusies kulta grupas statusu ne vien Latvijā, bet arī citviet Eiropā un ASV.

«Gaidīšana ir galā,» komentē «Radio SWH» dīdžejs Artis Dvarionas. Pēc vairāku gadu klusēšanas šodien, 6. oktobrī, Berlīnes Olimpiskajā stadionā notiks preses konference, kurā tiks paziņots par grupas jauno turneju «Tour of the Universe», kuras laikā «Depeche Mode» koncertēs arī Latvijā.
Preses konferencē grupas dalībnieki Deivs Gahans, Mārtins Gors un Endijs Flečers atklās plānus par gaidāmo ierakstu un turneju. Jau tagad zināms, ka konferenci noraudzīsies vairāki tūkstoši apmeklētāju — žurnālistu un vienkārši fanu no visas pasaules.

Jaunā «Depeche Mode» turneja, kurā paredzēti vairāk nekā 30 brīvdabas koncerti, norisināsies Eiropas lielākajās norises vietās, un šī būs viena no grandiozākajām turnejām grupas vēsturē un 2009. gadā kopumā. Koncerta skatuves noformējumu veidos slavenais mākslinieks un fotogrāfs Antons Korbīns, kas ir arī daudzu «Depeche Mode» un «U2» klipu režisors un grupas iepriekšējās turnejas scenogrāfs. Visos koncertos grupa uzstādīs tikai līdzi vesto aprīkojumu, kas garantēs augstākās klases šovu.

Nākamā gada aprīlī «Depeche Mode» izdos ilgi gaidīto divpadsmito studijas albumu. Pirmais singls no jaunā albuma gaidāms jau februārī. Jaunā albuma dziesmas būs dzirdamas arī koncertā Rīgā.

«Depeche Mode» tiek uzskatīta par vienu no labākajām koncertgrupām. Katru reizi, kad grupa koncertē, tās uzstāšanās ir ļoti pieprasītas. Visas pēdējās turnejas biļetes tika pārdotas vairākumā valstu, kur «Depeche Mode» uzstājās, arī Baltijā. Iepriekšējais grupas koncerts Latvijā notika 2006. gadā «Touring The Angel» turnejas laikā un norisinājās «Arēnā «Rīga»», un biļetes tika izpirktas ievērojamu laiku iepriekš. Kopumā uz 88 turnejas koncertiem tika pārdoti vairāk nekā divi miljoni biļešu.

Pasaules vadošās koncertaģentūras «Live Nation» pārstāvji komentē: ««Depeche Mode» var lepoties ar lojālu fanu «armiju», un tās atbalstītāju skaits pieaug pēc katras turnejas, sasniedzot augstākās virsotnes pirms gaidāmās stadionu tūres 2009. gada vasarā. «Depeche Mode» koncertu apmeklējuma rādītāji kļūst ar vien iespaidīgāki, un paredzams, ka grupas jaunā tūre būs ne mazāk aizraujošs notikums kā «U2» vai «Metallica» uzstāšanās.»

«Depeche Mode» iedvesmojusi daudzus šā brīža populāros mūziķus. Grupas «Linkin Park» otrais solists Maiks Šinoda atzīst: ««Depeche Mode» ir viena no ietekmīgākajām mūsdienu grupām. Man viņu mūzika vienmēr kalpojusi kā iedvesmas avots.»

Slavenā britu grupa «Coldplay» izveidojusi savu versiju «Depeche Mode» hita «Enjoy The Silence» videoklipam, un tas vienlaikus ir viņu jaunākā albuma singla «Viva la Vida» otrais videoklips. Mūziķi savā mājas lapā norāda: «Šis ir mūsu mēģinājums radīt leģendārā video kaverversiju. Mēs to darījām aiz dziļas cieņas un mīlestības pret «Depeche Mode» un oriģinālklipa režisoru Antonu Korbīnu.»

Vērts atzīmēt, ka «Depeche Mode» seko jaunākajām tehnoloģijām, un sadarbībā ar «Mute/ EMI Records» koncerts Rīgā tiks ierakstīts un pēcāk būs nopērkams kompaktdiskā.

http://www.bilesuserviss.lv

http://www.lmt.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu