«Lattelecom» datu pārraides ātrumā investējis miljonu latu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzņēmums «Lattelecom» oktobra sākumā ekspluatācijā nodeva jauno optisko savienojumu starp Latviju un Lietuvu, turpmāk uzņēmuma starptautiskie klienti varēs palielināt datu pārraides kapacitāti «Lattelecom» optiskajā tīklā, jo jaunā infrastruktūra ļauj nodrošināt pārraides ātrumu līdz 10 Gbit/s, kā arī nākotnē ļaus palielināt to līdz pat 40 Gbit/s.

Uzņēmumā portālu «Apollo» informēja, ka jaunais pieslēgums īstenots «Lattelecom» Baltijas infrastruktūras «Baltic Network» modernizācijas projektā un tas izmaksājis aptuveni miljonu latu.

«Šī infrastruktūra nodrošinās «Lattelecom» klientiem iespēju izmantot liela datu pārraides ātruma pakalpojumus starp Baltijas reģiona valstīm un Lietuvā, kā arī palielinās «Lattelecom» kā datu un IP tranzīta operatora īpatsvaru starp Skandināviju, Krieviju un Baltiju,» prognozē «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis. 

Uzņēmums pēdējo gadu laikā izbūvējis jau četrus optiskos savienojumus ar Lietuvu. Kopumā uzņēmumam pieder deviņi optiskie savienojumi ar kaimiņvalstīm, kā arī ar Zviedriju. Kopējais optisko kabeļu garums ir gandrīz pieci tūkstoši kilometru. Plānots, ka jau tuvākajā laikā «Lattelecom» palaidīs pirmo tiešo optisko savienojumu arī ar Krieviju.

«Lattelecom» piedāvā «Baltic Network» optiskā tīkla infrastruktūru uzņēmumiem, kuriem, piemēram, ir filiāles visās trijās Baltijas valstīs. «Baltic Network» tīklā uzņēmumu datu pārraidi uzlabo iespēja izmantot vienotas datu bāzes, centralizēti pārvaldītas tālruņa sarunas un e-pasta korespondenci, ko nodrošina korporatīvais datu pārraides tīkls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu