Kādu vīru gribi? (Padomi pirms laulībām)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Ja sieviete sapņo par bagātu vīru ar lielu naudasmaku, var gadīties, ka viņa sāk mācīties un vairāk strādāt, jo patiesībā nemaz nevēlas vīru vai pastāvīgu partneri, bet gan naudu, tikai naudu un brīvību bez atbildības un pienākuma. Mēs saņemam no pasaules tieši to, ko sagaidām.

Zemapziņa spēj realizēt jebkuru mērķi, ja vien tas ir skaidri noteikts un cilvēks savās vēlmēs nemētājas no vienas vēlēšanās uz citu. Tas nozīmē tikai to, ka zemapziņā nepieciešama cieša pārliecība, ka tiešām ir vēlēšanās pēc laulībām un droša atbalsta ģimenē, nevis finansiālo vai dzīves apstākļu problēmu atrisināšanas, kas aizslēpušās aiz prāta diktētā — vajag apprecēties!

Ja ir skaidrs nodoms nodibināt ģimeni, precīzi jānoformulē, ko tad vēlamies no sava potenciālā partnera. Un tas jau ir nopietns un godīgs darbs ar sevi un savām patiesajām vēlmēm.

Vispirms jānoskaidro, kādam būtu jāizskatās šim cilvēkam. Sapņojot par dvēseļu saplūsmi, arī āriene nav mazsvarīga. Kādam viņam jābūt? Gaišmatim vai tumšmatim? Nav svarīgi? Labi! Tad padomājiet, kas jums IR svarīgi. Vai jūs spēsit iemīlēt cilvēku, kurš ir vecāks par jums un ar alus vēderiņu? Mazāku augumā? Ar citu reliģisko pārliecību?

Kādu laulību šķīra tikai tāpēc, ka vīrs bija nomocījis sievu ar nepārtrauktām diētām un badošanos, vingrošanu un aerobiku. Atbildot uz jautājumu par tādu sievas dresēšanas iemeslu, viņš tikai noteica: «Paskatieties uz viņas māti! Es nevēlos sievu redzēt tikpat izplūdušu un resnu.» Uz tiesneša papildjautājumu, vai viņš tiešām nespētu mīlēt savu sievu un bērna māti, ja viņa vairs nebūtu tikpat slaida kā pirms laulībām, vīrietis atbildēja, ka tāda sieviete viņam nebūs vajadzīga!

Kāds sociālais stāvoklis būtu jāieņem potenciālajam partnerim? Vai viņam jābūt firmas direktoram? Vai varēsit pieņemt to, ka viņš ir tramvaja vadītājs vai skolotājs? Kāda naudas summa viņam būtu jāsaņem, lai jūs justos apmierināta? Vai būsit ar mieru dzīvot vienkāršu dzīvi ar mīlošu cilvēku vai nemīlēta klīst pa milzu apartamentiem? Neesiet naiva! Tas, kas pelna miljonus, diezin vai būs maigs un pūkains kā mēnesi vecs kaķēniņš. Padomājiet, vai veidotajā portretā nav jāievieš kādas korekcijas.

Nākamais solis — izdomājiet, ko jūs gaidāt no šā cilvēka. Vai viņam jābūt jūsu atbalstam un aizstāvim, vai arī vēlaties, lai tikai vienmēr būtu interesanti. Vai gribat būt brīva no rūpēm par naudu vai arī būsit laimīga, ja viņš priecāsies par jūsu profesionālajām veiksmēm.

Kurš būs galvenais pelnītājs, un kurš rūpēsies par mājas dzīvi? Kā tiks sadalīti naudas līdzekļi — katram savs maciņš vai kopīga kase. Kurš pieņems lēmumus, un kam piederēs pēdējais vārds? Nedomājiet, ka tie ir sīkumi, kam nav sakara ar mīlestību un laimīgu kopdzīvi. Tieši pret šīm klintīm bieži vien salūst skaistās laulību jahtas.

Paanalizējiet, kā jūs gribētu veidot savu intīmo dzīvi, ko jūs sagaidāt no vīrieša un kā gribat realizēties pati. Šie nav mazsvarīgi jautājumi, jo seksuālā harmonija ir kopdzīves pamats, bet kaislība ir pārejoša. Vai esat gatava piedalīties vīra (ne tikai iemīļotā cilvēka) hobijos — makšķerēšanā, futbola, hokeja vai boksa sacensību vērošanā? Vai spētu iemācīties spēlēt ģitāru un dziedāt kopā ar viņu? Vai gribat, lai arī viņš piedalās jūsu aizrautībās — pastaigās gar jūru vai dārza kopšanā, šaha spēlē vai vingrošanā?

Neaizmirstiet, ka līdz ar viņu pūrā iegūstat arī visus viņa ģimenes locekļus. Apsveriet, kā veidosit attiecības ar viņa vecākiem, brāļiem, māsām un visiem pārējiem radiem.

Ko darīsit tad, kad parādīsies bērni? Kādam pēc jūsu ieskatiem jābūt bērna tēvam?

Kad uz visiem šiem jautājumiem būs atbildēts, vairs nebūs grūti iedomāties viņu sev blakus. Atcerieties tēlu, kurš uzplaiksnī jūsu priekšā kā fotogrāfijā, ieraugiet sevi viņam blakus, nofiksējiet šo attēlu ar domu — lūk, mans vīrs!

Ja viss tiks izdarīts pareizi un pilnībā, drīz varēsit noskatīt laulību gredzenus, tikai visā šajā procesā esiet godīgi paši pret sevi un savām patiesajām vēlmēm!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu