Ģimenes drāma. Kāds būs risinājums?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no Kāzu muzeja

Aijai kopdzīve ar vīru nav izdevusies. Centusies 25 gadus, taču ar katru gadu iet arvien sliktāk. Abi esot ļoti dažādi cilvēki, nesadzirdot viens otru, vīrs ir alkoholiķis, rupjš un nesavaldīgs.

Tad nu vienā saulainā dienā Aija sastapusi «savu» cilvēku, ar kuru viņai sapasot visās lietās. Diemžēl vīrs to uzzinājis, piekāvis Aijas jauno draugu. Lai viņu glābtu no turpmākiem uzbrukumiem, Aija no drauga šķīrusies.

Šķirties Aijas vīrs negrib, piedot viņas sānsoli ar draugu arī nevar, kopā dzīvot tagad ir vēl grūtāk nekā agrāk. «Kā lai es mainu savu dzīvi? Ko man darīt?» — skan viņas izmisīgais jautājums.

---------------------------------

Atbild astroloģe Akvelīna Līvmane: 

Izrakstītas kamanas

Horoskops uzrāda sievieti ar spilgtu un spēcīgu sevis izpausmes iespējamību, kurai ir liela vēlēšanās aiziet no spiediena, ja tāds eksistē. Kam jānotiek, lai parādītos milzīgā pašcieņa un pašlepnums, kas tomēr ir dziļi nospiests? Kas bērnībā, mājās, ir bijis ne tāds, kā izskatās, un veidojis šo sevis noliegšanu, pazaudējot pamatu zem kājām?

Sieviete pati jau daļēji ir atbildējusi uz maniem jautājumiem par to, kas ir tas, kas liek visu atstāt tāpat kā līdz šim, — bailes, neizlēmība, pieradums. Sieviete, kurai būtu jābūt karalienei un savas dzīves valdniecei, ir pieļāvusi verdzenes stāvokli.

Abi lūdza kamanās

Potenciāls šai sievietei ir milzīgs, un tieši šis laiks ļautu uzņemties atbildību par savu dzīvi un burtiski izšķīdināt grūtības, jo pārliekais stress var sākt ietekmēt veselību.

Skatoties, ar kuru no vīriešiem būtu labāka saderība, var redzēt, ka uz lielākām savstarpējām pretrunām norāda nevis vīrs, bet tieši mīļākais jeb mīļotais cilvēks. Varbūt ir tā, ka lielākie pretstati pievelkas, vai arī tas ir tikai protests pret izveidojušos situāciju ģimenē?

Vai te neveidojas trijstūris, ko apraksta psihologi: vīrs — vajātājs, sieviete — upuris un mīļākais — glābējs? Pieļaujot varbūtību, ka vīrs vēlētos šķirties, sieviete nepaliktu arī ar mīļāko, jo viņš ir bijis vajadzīgs tikai uz laiku un tikai tādēļ, lai sievietei kompensētu cietējas un pazemotās lomu. Otrā vīrieša glābēja roka vairs nebūtu vajadzīga, parādītos viņa skarbums, mīlestības deficīts, un sieviete atkal būtu tajā pašā diskomforta situācijā, kādā ir bijusi visu mūžu, jo viņa nav realizējusi savu iekšējo potenciālu un spēku.

Tam es došu, kas tīk manam prātiņam!

Galvenais uzdevums būtu apzināties sevi kā dzīves saimnieci, izpētot dzimtas saknes, savus senčus un bērnības traumas, pārdzīvojumus un pieņēmumus, kuri ir uzlikuši zīmogu visai turpmākajai dzīvei.

Atbrīvošanās no bailēm un pašlepnuma atgūšana, nebaidīšanās runāt par savām nelaimēm arī publiski — tas ir ceļš uz dzīves kvalitātes atjaunošanu. Mēs nevaram mainīt citus cilvēkus, mēs varam mainīt savus uzskatus un attieksmi pret viņiem.

Tautiet’s vedīs visu mūžu...

Reiz kāda sieviete izstāstīja, kā viņa uzlabo attiecības ģimenē — viņa izstāsta vīram par notikumiem draugu ģimenēs, slavējot savu vīru par visiem tiem sīkumiem, kurus viņš dara, kad tie citi, lūk, negribot vai noveļot visu uz sievu pleciem — vienalga, vai tas būtu kāds izdarāms darbiņš, atbildība vai kurpju tīrīšana.

Protams, ka arī vīrietim jābūt apveltītam ar pietiekami lielu godkāri un vēlēšanos «būt vislabākajam». To visu mēs mācāmies savā bērnībā no mīļotajiem vecākiem un vecvecākiem, jo āboli krītot ne pārāk tālu no ābelēm, izņemot gadījumus, kad tās aug augstu kalnu nogāzēs.

Netīk manam prātiņam!

Varbūt sievietes tiešām sāk kļūt lepnākas un stabilākas, neļaujot nostādīt sevi pamesto un pazemoto stāvoklī, bet sāk izvēlēties starp labāko un vislabāko vai arī — sliktāko un citādo?

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu