ES interneta pieeja ir 93%, Latvijā — 88% uzņēmumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienībā (ES) internetu izmanto 93% no uzņēmumiem, kas nodarbina desmit un vairāk cilvēkus, un 81% uzņēmumu ir platjoslas interneta pieslēgums, liecina ES statistikas biroja «Eurostat» dati par šā gada janvāri.

Latvijā interneta pieslēgums ir 88% uzņēmumu, kas ir ceturtais zemākais rādītājs starp visām ES valstīm. Mazāk nekā Latvijā internetu izmanto Rumānijā, Bulgārijā un Ungārijā — attiecīgi 67%, 83% un 86% uzņēmumu.

Savukārt Nīderlandē un Somijā internetu izmanto 99% uzņēmumu, Dānijā šis rādītājs ir 98% un Beļģijā, Austrijā un Slovēnijā — 97%.

Visaugstākais platjoslas interneta izmantošanas līmenis ir Spānijā, Francijā un Somijā, kur to izmanto 92% uzņēmumu, un Beļģijā — 91% uzņēmumu. Viszemākais rādītājs savukārt ir Rumānijā — 44%, Lietuvā — 56% un Polijā — 59% uzņēmumu.

Kopumā ES 64% uzņēmumu 2008. gada janvārī bija sava interneta mājaslapa. Vislielākais šādu uzņēmumu īpatsvars ir Dānijā — 87%, Zviedrijā — 86%, Nīderlandē — 85% un Somijā — 82%. Vismazāk interneta lapu ir uzņēmumiem Rumānijā — 27%, Bulgārijā — 33% un Latvijā — 42%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu