Apmēram piektdaļa zooloģiskā dārza apmeklētāju ir tūristi (1)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas zooloģiskajā dārzā apmēram 20% apmeklētāju vasaras mēnešos ir ārvalstu tūristi, teica Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza direktors Rolands Greiziņš.

Viņš stāstīja, ka ik gadu Rīgas zooloģisko dārzu apmeklē Lietuvas, Igaunijas un Krievijas tūristi. «Pagājušajā gadā ap Jauno gadu, Pareizticīgo ziemassvētkiem un Lieldienām zoodārza autostāvvieta bija pilna ar Krievijā reģistrētām mašīnām,» sacīja Greiziņš, piebilstot, ka tāpat liela interese par zoodārza apmeklējumu ir arī citu valstu tūristiem. «Dažkārt, vasarā staigājot pa zoodārzu, var dzirdēt tikai ārzemju valodas,» viņš teica.

Lai arī zoodārza direktors pauda prieku par ārvalstu tūristu pieplūdumu, viņš norādīja, ka Rīgas zooloģiskajam dārzam ir jāattīstās, lai tas saglabātu interesi kā ārvalstu ceļotāju gala mērķis.

Tai pat laikā Greiziņš norādīja, ka krietni mazāka ir kopējā apmeklētāju interese par Rīgas zooloģiskā dārza ārpilsētas bāzi «Cīruļi».

«Ārpilsētas bāzei «Cīruļi» iet švaki. Interese ir maza. Kad ir labs laiks, apmeklētāju interese par to ir, bet pārējā laikā ir švaki,» atzina Greiziņš.

«Varbūt tas saistīs ar to, ka «Cīruļi» atrodas nepilnus četrus kilometrus no galvenā ceļa. Tad, kad ir slikti laika apstākļi vai ir ziema, principā tur neviena apmeklētāja nav,» piebilstot, ka diez vai situāciju «Cīroļos»uzlabotu arī jaunu dzīvnieku parādīšanās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu