Iepazīsties ar partneri — piedāvā sevi kā tirgus preci!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Cenšoties iegūt kāda labvēlību, nekad nav noliegta iespēja, ka tiks saņemts atraidījums. Pats par sevi atraidījums nav nekas tik ļoti slikts. Tas tikai vēsta, ka cilvēks, kurš jūs interesē, neinteresējas par jums.

Var būt arī otrādi. Svarīgi ir tas, kā jūs šo atraidījumu uztverat — kad sieviete atsakās no uzaicinājuma uz glāzi vīna, kad vīrietis palūdz jūsu telefona numuru, bet nepiezvana. Var būt, ka jūs to uztverat kā pašapziņas jautājumu.

Nedaudz mainot savu nostāju, no tā varētu izvairīties, jūs varētu domāt: nē, vēl nav beigas, tas ir tikai pats kontaktu sākums, un, lai izveidotos attiecības, ir nepieciešams laiks.

Lai jūs kādu izvēlētos, lai kāds izvēlētos jūs, jūs abi vispirms satiekaties kā piedāvājums. Jums ir «jāieiet tirgū». Tas izklausās briesmīgi, tas ir necilvēcīgi, bet dabiski un nenovēršami. Jums tātad ir vajadzīgs pievilcīgs «iesaiņojums» — kā fiziskais, tā garīgais.

Bailes no atraidījuma jums tikai traucēs, tās neļaus dabiski tuvoties pievilcīgam cilvēkam, lai iepazītos. Bailes no atraidījuma moka ne tikai biklos un kautrīgos. Viss ir atkarīgs no jūsu pašapziņas. Ja mīlat pats sevi, atraidījums nebūs sāpīgs. Kad tiekat atraidīts, jāatrod ceļš, kā tikt ar to galā.

Jūs nevarat nekur aizbēgt — ne gultā, ne alkoholā, ne narkotikās. Varat meklēt mierinājumu televizorā, ledusskapī vai mesties citā mīlas dēkā. Vienalga, ko jūs darāt, tas notiek ar cerību, ka palīdzēs. Bet patiesībā jums palīdzēs tikai tas, ja iemācīsieties mīlēt sevi.

Lai saprastu, kādā mērā bailes no atraidījuma ierobežo jūsu spējas, derētu atbildēt uz šādiem jautājumiem:

— Vai es varu vienkārši pieiet kādam klāt un viņu uzrunāt?
— Vai man ir vajadzīgs alkohols vai kas cits, lai atbrīvotos no kompleksiem?
— Vai es labāk paliktu savu paziņu lokā, lai izvairītos no jaunas iepazīšanās?
— Vai esmu gatavs pievērsties citam sporta veidam vai kādu laiku padzīvot citā vietā?
— Vai, jau iedomājoties vien par jaunu mīlas dēku, mani pārņem stindzinošas bailes?
— Vai taisnība, ka tikai «ideālos apstākļos» (piemēram, pēc skaistām brīvdienām vai atvaļinājuma) es uzdrošinos dibināt šādu kontaktu?
— Vai lielākā daļa mīlas dēku nenotiek manā fantāzijā, un es baidos, ka realitāte nesīs vilšanos?

Jums nekavējoties būtu jātiek skaidrībā par savām bailēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu