Sievietes, saudzējiet vīriešus!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Sieviete dažkārt neapzinoties var nodarīt vīrietim pāri. Pirmām kārtām vajadzētu saudzēt vīrieša psihi. Daudziem jauniem vīriešiem ir seksuālas problēmas tāpēc, ka viņu pirmā seksuālā pieredze bijusi nepatīkama.

Rezultātā puisis ir apjucis, tāpēc turpmāk pilnībā norobežojas no seksuālajām attiecībām, vēl vairāk — viņam pat rodas grūtības komunicēt ar pretējo dzimumu. Ir pietiekami daudz vīriešu, kuriem vēl 30 gadu vecumā nav bijis nekādas seksuālās pieredzes.

Problēmas ar erekciju mēdz būt arī vīriešiem, kuri slimo ar cukura diabētu, nervu sistēmas slimībām. «Šajos gadījumos erekcija ir traucēta, jo ir bojāti nervi, kas organizē darbu, kā arī mazie asinsvadi, kas apgādā ar asinīm dzimumlocekli, uzturot erekciju.» Arī paaugstināts asinsspiediens var signalizēt par tuvojošos problēmu.

Labāk ātrāk nekā vēlāk

Vīriešiem 40–50 gadu vecumā, kuri daudz smēķē, nevajadzētu brīnīties, ka asinsvadi pamazām aizsērē un sāk apkaļķoties, līdz ar to pazeminās viņu seksuālās spējas. Jo ātrāk pacientam tiek izskaidrots, no kā viņam tas ir, un jo ātrāk tiek sākta pareiza ārstēšana, jo labāks ir galarezultāts!

Vēl pirms septiņiem gadiem, kad nebija ne viagras, ne arī citu aktīvu zāļu tablešu veidā, šādu pacientu ārstēšana sagādāja lielas problēmas. To varēja darīt, tikai injicējot medikamentus un operējot. Tagad ir daudz vienkāršāk konstatēt pirmos simptomus un jau laikus šiem pacientiem palīdzēt.

Četrdesmitgadnieka krīze un pīpētājs sirmgalvis

Kad vīrietim tuvojas četrdesmitgadnieka krīze, tā lielā mērā saistās ar apnikumu attiecībās. Ar partneri kopā nodzīvoti daudzi gadi, sekss vairs nav nekāds, notikusi arī psiholoģiska atsvešināšanās. Tādēļ neapzināti un netīšām vai savukārt apzināti un tīšām vīrieši šajā vecumā meklē jaunus seksuālus kontaktus.

Taču lielai daļai vīriešu šī krīze sākas arī citu iemeslu dēļ: sākušas pirmās pārmaiņas asinsvados — tie sāk nolietoties un aizsērēt, līdz ar to mazinās vīrieša seksuālās spējas. Ja laikus tiek noteikta diagnoze un sākta pareiza ārstēšana, visu vēl iespējams atgūt un noturēt normālā funkcionālā stāvoklī.

Viens no izplatītākajiem iemesliem, kāpēc vīrieši mūsdienās dodas pie urologa vai androloga, ir neauglība. Tā ir nopietna problēma, kas grūti pakļaujas ārstēšanai. Taču arī auglīgiem vīriešiem var pazemināties auglības līmenis, ja tiek piekopta pārlieku aktīva seksuālā dzīve.

Ja pāris grib bērnu un grib viņu tik ļoti, ka nodarbojas ar seksu vairākas reizes dienā, tad baidos, ka viņi pie bērna tomēr netiks. Jo vīrieša spermatozoīdu rezerves tiek izsmeltas un nepaspēj pietiekami ātri atjaunoties vajadzīgā koncentrācijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu