«Lattelecom»: ciparu TV līgums ir gatavs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Telekomunikāciju uzņēmums «Lattelecom» ir pabeidzis darbu pie sadarbības līguma ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru (LVRTC) par [s:21983] un saskaņojis to ar dalībniekiem — AS «Tilts Comunications» un Latvijai piederošo SIA «Lattelecom» kapitāla daļu turētāju, portālu «Apollo» informēja uzņēmumā.

26. martā ir paredzēta LVRTC padomes sēde, kuras darba kārtībā iekļauts jautājums par šā līguma projekta apstiprināšanu.

Tāpēc iespējams nodibināt tiesiskās attiecības ar LVRTC par tā infrastruktūras izmantošanu TV programmu zemes apraides ciparu formātā nodrošināšanai Latvijas teritorijā, izpildot Ministru kabineta rīkojuma prasības. Laicīga juridisko attiecību sakārtošana sekmēs virszemes TV pakalpojumu nodrošināšanu šā gada nogalē visā Latvijā.  

«Lattelecom» norāda, ka atbilstoši Ministru kabineta rīkojumam tiesiskās attiecības jānodibina 60 darbdienu laikā no rīkojuma pieņemšanas dienas. Tāpēc uzņēmums, apzinoties projekta nozīmīgumu, darbu veicis operatīvi un paralēli tiesisko attiecību nodibināšanai jau sācis iepirkuma konkursu par TV dekoderu piegādi, kā arī veic MPEG-4 TV programmu apraides ciparu formātā testēšanu Rīgā. Testu mērķis ir atrast labāko tehnisko risinājumu un pārbaudīt tehnisko ierīču piemērotību kvalitatīvai apraidei.

Saskaņā ar Eiropas Komisijas paziņojumu visām Eiropas valstīm pāreja uz zemes televīzijas apraidi ciparu formātā ir jāpabeidz līdz 2012. gadam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu