Pasaules gada auto titulu iegūst jaunais «Volkswagen Golf»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen AG

Starptautiskā žūrija, izvērtējot 51 dažādus auto modeļus, par 2009. gada Pasaules gada auto (2009 World Car of the Year) ir izvēlējušies jauno, sestās paaudzes «Volkswagen Golf». Savukārt nominācijā augstas veiktspējas auto triumfēja «Nissan GT-R», bet nominācijā zaļākais auto uzvarēja «Honda FCX Clarity».Kā norādīja konkursa žūrija, tad: «Jaunā «Golf» dizaina elementi sasaucas ar sportiskāko «Scirocco» modeli, turklāt tā augstā izpildījuma kvalitāte liek tam izskatīties dārgākam par citiem kompaktklases auto.« Īpaši tika uzteikta jaunā «Golf» pieejamā dzinēju gamma, tostarp akcentējot 1.4 TSFI dzinēju, kā arī divsajūgu DSG ātrumkārbu. Žūrijas atzinību izpelnījās arī «Golf» piekare, kā arī ļoti zemais trokšņu līmenis auto salonā.

Tituls Pasaules gada auto tiek piešķirts kopš 2005. gada, un konkursa žūrijā ir 59 žurnālisti no dažādām pasaules valstīm. 2005. gadā titulu ieguva «Audi A6», 2006. gadā «BMW 3-sērija», 2007. gadā «Lexus LS460», bet pērn «Mazda 2».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu