Pirms Truša gada sākšanās četrkāršojies pārdoto pundurtrušu skaits

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Īsi pirms Truša gada sākšanās, 2010.gada decembrī, četrkāršojies nopirkto pundurtrušu skaits, liecina zooveikala "Dino Zoo" apkopotā informācija.

2010.gada decembrī savā īpašumā pundurtrusi ieguvuši 55 cilvēki, kamēr citos mēnešos izdevies pārdot vidēji 13 trušus.

Vislielākā interese par šiem mājdzīvniekiem ir pirms Lieldienām un gadumijā.

Vērtējot pārdošanas datus pa mēnešiem, redzams, ka vismazāk pundurtrušu nopirkts 2010.gada novembrī - tikai pieci, norāda "Dino Zoo" veterinārā konsultante Baiba Ševcova.

Latvijas pircēji visvairāk iecienījuši Angoras un Auna šķirnes pundurtrušus. Mazāk ir pārdoti Rex un Hermelīne šķirnes truši, kas skaidrojams ar to, ka audzētāji tik bieži šo šķirni nepiedāvā un arī cena ir augstāka.

Angoras šķirnes trusim ir gara spalva un mīlīgs raksturs, tas ir piemērots ģimenēm ar bērniem. Tos var ķemmēt un nav jāuztraucas par truša nešpetnu raksturu, stāsta "Dino Zoo" pārstāve.

Pēc viņas stāstītā, salīdzinot ar citiem grauzējiem, trusi izvēlas, jo tam nav garās plikās astes kā žurkai un tā urīnam nav tik specifiska smaka kā kāmim.

"Trusis ir daudz apķērīgāks - to var iemācīt lēkt pār šķēršļiem, līst cauri tunelim, apzināti prasīt kārumus, tas labprāt iesaistās rotaļās," norāda veterinārā konsultante.

"Dino Zoo" pārstāve arī informēja, ka žurku un kāmīšu pārdošanas rādītāji ir stabili - no 100 līdz 200 dzīvniekiem mēnesī. Savukārt čūskas pagājušajā gadā ar likumu tika aizliegts pārdot, līdz ar to tās pieejamas zooveikalos tikai kā eksponāti.

Pundurtruši savulaik tika īpaši ģenētiski izveidoti, jo gaļas trušu turēšana to izmēra dēļ būtu ļoti neērta un lielo gaļas trusi būtu grūti paņemt un samīļot mazākam bērnam. Gaļas truša svars var sasniegt 15 līdz 20 kilogramus, kamēr pundurtruša svars nepārsniedz četrus kilogramus.

Austrumu Jaunais gads - baltā Truša gads - sākās 3.februārī plkst.4.32 pēc Latvijas laika. Tas ilgs līdz 2012.gada 23.janvārim, kad savukārt sāksies metāla jeb baltā Pūķa gads.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu