Foto: formulamaster.net


Latvijas autosportists Haralds Šlēgelmilhs šajā nedēļas nogalē piedalīsies «Formula Masters» čempionāta pirmajā posmā, kas līdz ar to kļūs jau par trešo autosacīkšu seriālu, kurā viņš šosezon piedalījies, aģentūru LETA informēja sportista tēvs Vladislavs Šlēgelmilhs. «Formula Masters» čempionātā, kur Šlēgelmilhs pagājušajā sezonā aizvadīja visas sacīkstes, viņš pārstāvēs komandu «Cram Competition». Pirmais posms norisināsies Po pilsētas ielu trasē Francijā.

Pagājušajā sezonā Šlēgelmilhs «Formula Masters» čempionātā, pārstāvot «Trident Racing» vienību, kopvērtējumā ierindojās ceturtajā vietā, bet labākais no «Cram Competition» pilotiem bija spānis Arturo Loveljs, kurš palika piektais.

«Automašīnai vajadzētu būt konkurētspējīgai. Mīnuss gan ir tas, ka Haralds vēl ar mašīnu nav nobraucis nevienu metru, bet pārējie jau aizvadījuši astoņas testu dienas,» pastāstīja Vladislavs Šlēgelmilhs. «Savukārt pluss tāds, ka Po ir ielu trase, kas Haraldam padodas labāk. Tāpat šajā trasē ikdienā nav iespējams trenēties.«

Pagājušajā gadā Po trasē Šlēgelmilhs kvalifikācijā uzrādīja desmito labāko rezultātu, bet pirmajā braucienā tehnisku problēmu dēļ izstājās, kas nozīmēja, ka otrais brauciens jāuzsāk no peletona beigām - 21.pozīcijas. Tomēr Šlēgelmilhs spēja aizcīnīties līdz 13.vietai, kad sacensības lietus dēļ tika pārtrauktas.

Jau ziņots, ka sākotnēji šosezon Šlēgelmilhs vienu posmu paspēja nobraukt «Atlantic Championship» seriālā ASV, kur izcīnīja ceturto vietu, bet pēc tam viņš piedalījās prestižā «World Series by Renault» čempionāta pirmajā posmā. Šajās sacensībās pirmajā braucienā latvietis finišēja 16.vietā, bet otrajā izstājās, kaut arī pēc lietus sākšanās viņam veiksmīgas pitstopu stratēģijas dēļ bija cerības pakāpties uz ļoti labu vietu.

Šlēgelmilhs cerēja turpināt piedalīties «World Series by Renault» sacensībās, turklāt darīt to gandrīz vai par velti, bet komanda izvēlējās noslēgt līgumu uz vienu posmu ar francūzi Aleksandru Marsonu, kurš bija atradis nepieciešamo naudas summu.

«Turpinājumā centīsimies nobraukt visus atlikušos posmus «World Series by Renault», jo Marsons nedēļas nogalē divreiz sadauzīja formulu un pateica, ka beidz karjeru,» pastāstīja Latvijas autosportista tēvs. «Tagad viņi meklēs citu pilotu, un Haralda sniegums komandu ļoti apmierina. Tāpat menedžeris arī ir nedaudz sagādājis naudu.»

Vladislavs Šlēgelmilhs neizslēdza iespēju, ka pieredzes iegūšanas nolūkos latviešu autosportists šosezon turpinās piedalīsies gan «World Series by Renault», gan «Formula Masters» čempionātā. «Citi sportisti sezonas laikā piedalās pat sešās sērijās. Šiem abiem čempionātiem sezonas laikā sakrīt tikai viens posms, tomēr ASV, visticamāk, neatgriezīsimies.»

«Formula Masters» čempionāta pirmā posma braucieni notiks sestdien un svētdien. Otro braucienu tiešraidē plānojis translēt kanāls «Eurosport».

Kopā «Formula Masters» čempionātā šosezon tiks aizvadīti astoņi posmi, bet «World Series by Renault» čempionātā atlicis aizvadīt vēl piecus posmus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp