Kā dalīt mantu pēc šķiršanās

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vita Kolta

Šķiroties no puiša, kurš tev vairs nepatīk, jābūt taktiskai un, cik vien iespējams, draudzīgai, lai viņš un viņa draugi tevi vēlāk neienīstu.

Atdod viņa mantas un parūpējies, lai viņš atdod tavējās

Ja biji paņēmusi viņa CD vai DVD diskus, grāmatas vai arī viņš pie tevis atstājis savas drēbes, iztīri tās un nedēļas laikā pēc šķiršanās atdod. Ja kādas no viņa mantām esi saplēsusi vai pazaudējusi, tad, ja iespējams, nopērc vietā jaunas. Noorganizē apmaiņu, bet, ja attiecības kļūst saspīlētas, puiša prombūtnes laikā aizej uz viņa māju, atstāj tur viņa mantas un paņem savējās.

Ja tu ierosināji šķiršanos, tev jābūt tai, kas visu saliek pa plauktiņiem. Izlem, pie kura no jums paliks kopīgais īpašums. Būs pieklājīgi, ja ļausi puisim izvēlēties, vai viņš vēlas paturēt to un izmaksā tev tavu daļu, vai arī paturi to sev un atdod viņam viņa daļu naudā.

Paturiet savas dāvanas, pat ja izšķīrāties nākamajā dienā pēc tavas dzimšanas dienas vai Ziemassvētkiem — izņemot, ja viņš tev uzdāvināja ģimenes mantojumu vai mīļotās vecmāmiņas dārglietas, būdams pārliecināts, ka būsiet kopā vienmēr, kā arī tad, ja viņa dāvanas ir ļoti dārgas (DVD atskaņotājs, dārglietas un tas, ko tu neesi lietojusi, — viņš to varētu atdot atpakaļ veikalā).

Ja šķirties ierosināji tu vai esi vainīga, ka šķiraties, piedāvā atdot dāvanas, ko no viņa saņēmi neilgi pirms jūsu attiecību pārtraukšanas. Nevajadzētu lūgt, lai viņš atdod to, ko dāvināji viņam — arī tad, ja viņš tevi pameta (un tavi draugi uzskata: viņš ir gatavais ķēms). Ja viņš piedāvā to atdot, pieņem ar pateicību (arī tad, ja nevēlies, lai tās atrastos pie viņa), bet, ja negribi, saki: «Paldies par piedāvājumu, bet es vēlos, lai tu tās paturi.» Un — aizmirsti par to! Dzīvo tālāk!

Neatraidi viņu sabiedriskā vietā

Ja esat tikušies neilgi un viņš ir jauks puisis, bet nav tavā gaumē, pasaki, ka viņš tev patīk, tomēr labs pāris no jums nesanāk. Neizliecies, apgalvojot, ka paliksiet vislabākie draugi, tomēr neatraidi viņu sabiedriskā vietā. Kamēr, tavuprāt, puisim ir pieņemami (viņš krietni papūlēsies, lai atrastu citu meiteni), neizmet viņu no sava uz vairākām e-pasta adresēm sūtīšanas saraksta un šad tad uzaicini uz krodziņu vai ballīti.

Apmēram divas nedēļas der pagaidīt, kamēr attiecības kļūst vēsākas un tu esi pārliecināta: viņš ir sapratis, ka viss beidzies. Tad pārstāj sūtīt viņam ielūgumus. Nereklamē viņu pārāk aktīvi, bet, ja savedīsi kopā ar savām (pateicīgajām) vientuļajām draudzenēm, kāda no viņām pēc neliela pieklājības perioda var sākt ar viņu romantiskas attiecības. Nerīkojies tā, ja, tavuprāt, viņam pret tevi ir nopietnas jūtas vai arī atrašanās viņa tuvumā tev liek justies neērti. Ja tomēr esi nokļuvusi šādā situācijā, tad, satiekoties sabiedriskā vietā, runā ar viņu īsi, bet pieklājīgi.

Nesaki neko!

Atceries veco parunu: ja par kādu nevari pateikt neko labu, tad nesaki neko!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu