«Mercedes-Benz» «Vito» un «Viano» ar adaptīvajām bremžugunīm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Mercedes-Benz» «Vito» un «Viano» standartaprīkojumā turpmāk tiks iekļautas adaptīvās bremžugunis.

•    Brīdinājuma efekts aizmugurē braucošajiem satiksmes dalībniekiem.
•    Automātiska sistēmas aktivizācija.
•    Papildus integrēta risku brīdinājuma sistēma.
•    Standartaprīkojums bez papildu maksas.

Turpmāk katrs no «Daimler AG» rūpnīcas pasūtītais «Mercedes-Benz» «Vito» un «Viano» būs aprīkots ar jaunu drošības funkciju bez papildu samaksas — adaptīvajām bremžugunīm, kas nodrošina lielāku ceļa satiksmes drošību.

Uzlabots brīdinājuma efekts aizmugurē braucošajiem satiksmes dalībniekiem
Ja automobilis, braucot ar ātrumu virs 50 km/h, strauji bremzē, elektroniskās stabilitātes programma (ESP)® aktivizē jauno adaptīvo bremžuguņu funkciju, kas liek bremžu gaismām iemirgoties 3 Hz frekvencē, tādējādi aizstājot vienkāršu bremžuguņu iedegšanos. Kad straujā bremzēšana beigusies un vadītājs atlaiž bremžu pedāli, ESP® izslēdz adaptīvās bremžugunis un turpina izmantot parastās bremžu gaismas.

Mirgojošās bremžugunis nodrošina labāku aizmugurē braucošo satiksmes dalībnieku brīdināšanu par draudīgu situāciju uz ceļa, kad nepieciešama strauja bremzēšana.

Risku brīdinājuma sistēmas automātiska aktivizēšana
Ja adaptīvo bremžuguņu funkcija tiek aktivizēta, automobilim braucot ar ātrumu virs 70 km/h, un tā paliek aktīva līdz automobiļa apstāšanās brīdim, tad, automašīnai apstājoties, risku brīdinājuma sistēma paliek aktivizēta automātiski. Tā var tikt izslēgta manuāli jebkurā brīdī. Tiklīdz «Vito» vai «Viano» sāk kustību un sasniedz ātrumu virs 10 km/h, kā tas bieži notiek intensīvā satiksmes plūsmā, sistēma izslēdz riska brīdinājuma gaismas. 




KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu