Apgrozībā laiž viena lata monētu ar Nameja gredzenu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Banka

Latvijas Banka pirmdien laiž apgrozībā jaunu viena lata monētu, uz kuras attēlots Nameja gredzens. Tas būs likumīgs maksāšanas līdzeklis, portālu «Apollo» informēja Latvijas Bankā.

Jaunās viena lata monētas reversā attēlots Nameja gredzens. Aversā zem Latvijas ģerboņa redzams jaunās monētas kalšanas gads — 2009. Citu atšķirību — monētas jostas, izmēra, izmantotā metāla un svara ziņā — starp jauno monētu un citām viena lata apgrozības monētām nav.

Monētas apritē nonāks tāpat kā cita apgrozības nauda — ar banku starpniecību sasniedzot tirdzniecības un citus uzņēmumus un iedzīvotājus.

Monētas grafisko dizainu veidojusi Ilze Lībiete, ģipša modeli — Baiba Šime. Abas mākslinieces ar šo darbu debitē monētu dizainā.

Monētas tirāža ir viens miljons, un tā, tāpat kā citām īpašajām apgrozības monētām, netiks papildināta. Tirāža noteikta, lai monētu pietiktu cilvēkiem, kuri to vēlēsies uzglabāt, taču apgrozībā (maksājumos) tās parādītos reti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu