«Lattelecom» aicina vienoties par TV3 retranslāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzņēmums «Lattelecom» nosūtījis vēstuli kompānijai «TV3 Latvia», kurā aicina panākt vienošanos par TV3 programmas retranslācijas atsākšanu «Lattelecom Interaktīvajā TV», portālu «Apollo» informēja uzņēmumā.

22. jūlijā «TV3 Latvia» izplatīja paziņojumu, kurā uzņēmums norāda, ka ir gatavs sarunām un vēlas, lai situācija atrisinātos, neskarot skatītāju intereses un nemanipulējot ar tām. Kompānija arī uzsvēra, ka ««TV3 Latvia» neprasa samaksu par kanāla TV3 retranslāciju».

«Lattelecom» nosūtītajā vēstule norādīts: «Arī «Lattelecom» mērķis ir nodrošināt, lai «Lattelecom Interaktīvās TV» klienti saņemtu kvalitatīvus televīzijas pakalpojumus, tostarp iespēju skatīties TV3 programmu. Ņemot vērā «TV3 Latvia» plašsaziņas līdzekļos pausto apņēmību un atvērtību sarunām atrisināt radušos problēmu, «Lattelecom» aicina kanāla TV3 pārstāvjus nekavējoties sēsties pie sarunu galda un panākt vienošanos par TV3 kanāla retranslācijas atsākšanu «Lattelecom Interaktīvās TV» skatītājiem.»

Jau ziņots, ka naktī no 21. un 22. jūliju plkst. 24.00 pārtraukta TV3 translācija «Lattelecom Interaktīvās TV» klientiem. Dienu iepriekš «Lattelecom» saņēma tiesu izpildītāja paziņojumu, ka «Lattelecom Interaktīvas TV» klientiem jāatslēdz TV3 kanāls. Rezultātā vairāk nekā 30 000 klientu, kas vēlējās skatīties šo kanālu, izmantojot «Lattelecom Interaktīvo TV» un labākā kvalitātē, to būs spiesti darīt, izmantojot analogo apraidi.

Lai kompensētu neērtības, ko radījusi uz laiku pārtrauktā TV3 translācija «Lattelecom Interaktīvajā TV», uzņēmums piedāvāja klientiem izmantot paplašināto kanālu paku līdz 31. augustam bez maksas. Abās kanālu pakās – pamata un paplašinātajā — klienti tagad var skatīties astoņus jaunus kanālus un kopā 59 ziņu, izklaides, sporta, animācijas filmu un filmu visplašāko žanru kanālus. 

TV3 kanālu klienti var skatīties, izmantojot analogo televīziju bez maksas. Instrukcija, kā var pieslēgties pie analogās televīzijas, jau sestdien būs atrodama arī «Lattelecom» mājaslapā.

«Lattelecom» atgādina, ka kopā ar citiem operatoriem cīnījās par iespēju raidīt TV3 kanālu bez maksas, tāpat kā pārējās nacionālās apraides programmas (piemēram, LNT, LTV1, LTV7), taču «TV3 Latvia» prasīja par retranslācijas samaksu. «Lattelecom» neuzskata, ka skatītājiem būtu jāmaksā par kanālu, kas tajā pašā laikā ikvienam iedzīvotājam ir pieejams bez maksas analogajā televīzijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu