Ja vien būs iespēja, no progresīvā nodokļa izvairīsies

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Premjerministrs Valdis Dombrovskis (JL) uzsver: ja vien būs iespēja, valdība centīsies izvairīties no progresīvā iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieviešanas.

Dombrovskis intervijā telekompānijas LNT raidījumā «900 sekundes» uzsvēra, ka jautājums par progresīvo nodokli ir pietiekami zemu īstenojamo pasākumu sarakstā. Ja vien būs iespēja, no tā ieviešanas izvairīsies.

Ministru prezidents uzsvēra, ka arī «Jaunais laiks» nav sajūsmā par progresīvā nodokļa ieviešanu.

Sestdien vakarā koalīcijas partneri saņēmuši 14 lapu garu valdības un Starptautiskā Valūtas fonda saprašanās vēstules projektu angļu valodā.

Trešā dokumenta daļa paredz pasākumus, kas jāveic, ja izdevumus un budžeta deficītu vēlamajā apjomā neizdodas samazināt. Bez jau iepriekš saprašanās memorandā ar Eiropas Komisiju iekļautās apņemšanās palielināt pievienotās vērtības nodokļa likmi līdz 23% un jaunu nodokļu ieviešanas dokuments paredz arī progresīvā iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieviešanu no 500 latiem un pensijas vecuma palielināšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu