Šūmahers uzsāk pirmos treniņus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Septiņkārtējais pasaules čempions Pirmajā formulā (F-1) Mihaels Šūmahers piektdien uzsāka pirmos treniņus pēc atgriešanās pilota statusā, sēžoties pie 2007.gada «Ferrari» formulas stūres.

Kā jau ziņots, Vācijas autosportists pēc trīs gadu pārtraukuma atsāks sportista karjeru, sēžoties pie «Ferrari» formulas stūres savainotā brazīliešu pilota Felipes Masas vietā. Šūmahera pirmais starts paredzēts 23.augustā Eiropas «Grand Prix» izcīņā.

Kā vēsta Itālijas mediji, Šūmahers piektdien veica dažus apļus ar «Ferrari" komandas 2007.gada sezonas formulu Mudžello trasē Itālijā.

Pēc F-1 noteikumiem, sezonas laikā aizliegts veikt formulu testus, taču Šūmaheram, gatavojoties sacīkstēm, ļauts vadīt vecāku formulu.

F-1 karjerā Šūmahers startēja 15 gadus un laboja daudzus rekordus. Viņš piedalījās 249 sacensībās, uzvarēja 91 «Grand Prix» izcīņā, 68 reizes bija ātrākais kvalifikācijas sacensībās, 76 sacensībās sasniedza ātrākā apļa laiku, bet kopumā karjeras laikā tika pie 1369 punktiem.

Šūmahera pēdējās sacīkstes bija 2006.gada Brazīlijas «Grand Prix», kurā viņš izcīnīja ceturto vietu.

Pēc aktīvā pilota karjeras beigām viņš sāka piedalīties motošosejas sacensībās. Tāpat Šūmahers strādā «Ferrari» komandā kā konsultants.

Kā ziņots, Ungārijas «Grand Prix» kvalifikācijas sacensību otrajā sesijā pa Masas ķiveri trāpīja lidojošs priekšmets un pēc saņemtā trieciena braucējs nespēja novaldīt formulu, kas ar apmēram 200 km/h lielu ātrumu ietriecās ar riepām norobežotajā drošības sienā.

Masam trāpīja 800 gramus smaga atspere, kas bija atlūzusi no Rubensa Barikello vadītās «Brawn Grand Prix» komandas formulas. Saņemtās fotogrāfijas liecināja, ka Masas ķiverei salūza vizieris, bet sportistam tieši zem uzacs tika savainota kreisā acs.

Uzreiz pēc negadījuma Masa, kas pēc avārijas savā bolīdā atradās aptuveni desmit minūtes, tika nogādāts Budapeštas slimnīcā, kur viņam tika konstatēts galvaskausa lūzums un smadzeņu satricinājums, bet vēlāk tika veikta arī veiksmīga operācija.

Tomēr, lai viņa organisms vieglāk pārciestu 48 stundas ilgo pēcoperācijas fāzi, Masa tika mākslīgi turēts komas stāvoklī un pirmdien veiksmīgi no tā atmodināts.

Pēdējās dienās Masas veselības stāvoklis strauji uzlabojas, un pastāv iespēja, ka jau septembra beigās paredzētajā Singapūras «Grand Prix» izcīņā viņš atkal vadīs «Ferrari» formulu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu