Sociālie partneri: nodokļu celšana būtu katastrofa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sociālie partneri aicina valdību izvairīties no nodokļu paaugstināšanas, veidojot nākamā gada valsts budžetu.

Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Latvijas Pašvaldību savienības un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras kopīgā paziņojumā norādīts, ka valdībai kvalitatīvi jāsamazina izdevumi, lai nepieļautu nodokļu paaugstināšanu, kas radītu katastrofālas sekas Latvijas ekonomikai.

Lai rastu vajadzīgo izdevumu samazinājumu, partneri pieprasa valsts budžeta izdevumu daļai par pamatu ņemt 2004. gada valsts budžeta bāzes izdevumus. Šādi tiktu likvidēta gadu gaitā izveidotā nevienlīdzība starp nozaru ministriju izdevumu pozīcijām, uzsver partneri.

Organizācijas arī aicina valdību konsultēties ar sociālajiem partneriem, ja atsevišķām nozarēm būs vajadzīgs papildu finansējums konkrētu valsts pamatfunkciju īstenošanai.

Partneri uzsver: veidojot vidējā termiņa valsts budžetu, valdībai būs jāievēro fiskālā disciplīna, lai 2012. gadā budžeta deficīts būtu 3%, tā sasniedzot Māstrihtas kritērijus eiro ieviešanai.

Kā vēstīts, Latvijas amatpersonas iepriekš atzinušas, ka nodomu vēstule ar Starptautisko Valūtas fondu paredz progresīvā nodokļa ieviešanu no 500 latiem, pievienotās vērtības nodokļa palielināšanu līdz 23% un citas izmaiņas. Premjers Valdis Dombrovskis (JL) un finanšu ministrs Einars Repše (JL) gan pauž cerību, ka Latvijai tomēr izdosies mazināt budžeta deficītu citos veidos.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu