Eksperte: vēršoties pie SVF, valsts tēls būtiski pasliktinās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vēršoties pie Starptautiskā valūtas fonda (SVF), valsts tēls būtiski pasliktinās, turklāt, valsts valdībai jārēķinās ar fonda rekomendācijām, kas bieži vien saistītas ar smagiem lēmumiem, paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem norāda Latvijas Krājbankas Investīciju pārvaldes galvenā analītiķe Olga Ertuganova.

Viņa atgādina, ka Lietuvas amatpersonas jau ne vienu vien reizi ir teikušas, ka meklēs citus risinājumus ekonomikas lejupslīdes apturēšanai, tāpēc nelūgs SVF aizdevumu. Eksperte atzīst, ka šī vēlme ir saprotama.

Tomēr, emitējot obligācijas, par piesaistītu resursu Lietuva maksās ap 10% gadā, turklāt valsts tik un tā būs spiesta veikt smagas reformas valsts aparātā un sociālajā sfērā, uzsver analītiķe.

Līdz ar to varbūt tomēr nav tik slikti, samierinoties ar «lūdzēja» lomu, saņemt starptautisko finansējumu ar daudz izdevīgākajiem nosacījumiem, piemēram, par kredītu no SVF Latvijas procentu likme ir nedaudz virs 2%, norāda Ertuganova.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu